Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τρέχει» να γλιτώσει τη φυλακή C-Max ο Πιστόριους

«Τρέχει» να γλιτώσει τη φυλακή C-Max ο Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους γλίτωσε τα ισόβια για τον θάνατο της συντρόφου του, Ρίιβα Στίινκαμπ και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να βγει η απόφαση για την ποινή του (13/10) που θα είναι κάτω από 25 χρόνια. Πλέον οι δικηγόροι του Πιστόριους κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου ο χρυσός παραολυμπιονίκης να γλιτώσει την... σκληρότερη φυλακή της Νότιας Αφρικής, την C-Max, στην οποία στεγάστηκαν οι αντίπαλοι του καθεστώτος του απαρτχάιντ.

Ο Όσκαρ Πιστόριους γλίτωσε τα ισόβια για τον θάνατο της συντρόφου του, Ρίιβα Στίινκαμπ και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να βγει η απόφαση για την ποινή του (13/10) που θα είναι κάτω από 25 χρόνια. Πλέον οι δικηγόροι του Πιστόριους κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου ο χρυσός παραολυμπιονίκης να γλιτώσει την… σκληρότερη φυλακή της Νότιας Αφρικής.

Αυτή είναι η Κεντρική Φυλακή της Πρετόρια και στόχος των δικηγόρων του είναι να τον κρατήσουν μακριά από το συγκρότημα που είναι γνωστό ως C-Max και θεωρείται το πιο δύσκολο στη χώρα. Γεμάτη με βαρυποινίτες, μολυσμένη, υπερπλήρης, είναι η ίδια φυλακή από την οποία πέρασαν οι αντίπαλοι του καθεστώτος του απαρτχάιντ και κάποιοι από αυτούς εκτελέστηκαν μέσα σε αυτή.

Το απαρτχάιντ κάποτε τελείωσε, όχι όμως και ο τρόπος λειτουργίας της C-Max, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να παραμένει μία από τις πιο άγριες φυλακές της χώρας, την πύλη της οποίας ουδείς θα ήθελε να περάσει και πολύ περισσότερο ο Πιστόριους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024