Το Βατικανό επιβεβαιώνει ότι ο Πάπας θα επισκεφθεί το Φανάρι στις 30 Νοεμβρίου
Το Βατικανό επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα
πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στην Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου,
επισκεπτόμενος και τον Οικουμενικό Θρόνο. Ο ποντίφικας θα επισκεφθεί το Φανάρι στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της θρονικής εορτής του Πατριαρχείου.
Το Βατικανό επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στην Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου, επισκεπτόμενος και τον Οικουμενικό Θρόνο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι ανέφερε την Παρασκευή ότι ο ποντίφικας έλαβε την επίσημη πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης και ξεκινά πλέον η οργάνωση του ταξιδιού του Φραγκίσκου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε απευθύνει προ ημερών πρόσκληση στον ποντίφικα να επισκεφθεί το Φανάρι την 30ή Νοεμβρίου, ημέρα της θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέα. Ο Αργεντινός πάπας αποδέχθηκε την πρόσκληση.
«Η διάρκεια αλλά και οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού αυτού απομένουν ακόμη να διευκρινιστούν», τόνισε ο πατέρας Λομπάρντι.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων