Οριακή αύξηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ στις ασιατικές αγορές κατά τις συναλλαγές της Παρασκευής, ανακάμπτοντας οριακά σε σχέση με χθες, όταν και η τιμή του «μαύρου χρυσού» υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Το Μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου βρίσκεται σήμερα στα 98,08 δολάρια το βαρέλι, έναντι 96,72 δολαρίων το βαρέλι που κατέγραψε χθες, τιμή που είναι η χαμηλότερη από τον Ιούλιο του 2012.Το αμερικανικό αργό ανακάμπτει σήμερα στα 92,83 δολάρια ανά βαρέλι, από 90,53 δολάρια το βαρέλι χθες Πέμπτη.

Η υποχώρηση της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου και η ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος είναι ο βασικός λόγος που πιέζεται η τιμή του πετρελαίου.

Στην πτώση τιμών συνέβαλε και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) που σε μηνιαία έκθεσή του υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου για το 2014 και το 2015. Συγκεκριμένα, αναμένει ότι η προσφορά από κράτη μη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) θα αυξηθεί κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2014 και κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ