
Smart-Islands: Ίδρυσε την Smart-Islands EEIG
Την ίδρυση της εταιρείας “Smart-Islands EEIG” με έδρα το Trento της Ιταλίας ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Consortium “Smart-Islands”. Η νέα εταιρεία ιδρύθηκε στις 25/7/14 με ιδρυτικά μέλη τις EPSILON International AE, Fondazione Graphitech (FG), Epsilon Italia srl, GISIG και Hellenic Small Islands. Πρόεδρος της εταιρείας ορίστηκε ο Raffaele de Amicis (διευθύνων σύμβουλος της Fondazione Graphitech) και […]
Την ίδρυση της εταιρείας “Smart-Islands EEIG” με έδρα το Trento της Ιταλίας ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Consortium “Smart-Islands”.
Η νέα εταιρεία ιδρύθηκε στις 25/7/14 με ιδρυτικά μέλη τις EPSILON International AE, Fondazione Graphitech (FG), Epsilon Italia srl, GISIG και Hellenic Small Islands. Πρόεδρος της εταιρείας ορίστηκε ο Raffaele de Amicis (διευθύνων σύμβουλος της Fondazione Graphitech) και αντιπρόεδρος ο Μάρκος Μποναζούντας (τεχνικός διευθυντής της EPSILON International AE).
Το γνωστικό αντικείμενο της εταιρείας είναι εφαρμογές GIS, 3d-virtual reality, video analytics, 3d-digitization tech για μουσεία, sites αρχαιολογικών χώρων κ.α., και με βάση την εμπειρία των ιδρυτικών μελών της έχει στόχο να διεκδικήσει ελληνικά και διεθνή έργα με ανάλογο αντικείμενο.
Οι εφαρμογές Smart-Islands
Το Ευρωπαϊκό Consortium Smart-Islands ξεκίνησε την υλοποίηση του με πρώτο προορισμό το νησί της Ύδρας και συνέχισε με τη δημιουργία 13 ακόμη “έξυπνων” νησιών από Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο, Ισπανία και Ιταλία, τα οποία προστέθηκαν στην οικογένεια της πρωτοποριακής διαδραστικής πλατφόρμας που επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί πάνω από τον αγαπημένο του προορισμό σε 3D περιβάλλον.
Οι εφαρμογές Smart Islands εστιάζουν στην πληροφόρηση πραγματικού χρόνου για την τουριστική βιομηχανία, αναδεικνύοντας όλες τις δυνατές διαθέσιμες πληροφορίες σε ένα τρισδιάστατο υπόβαθρο.
Αναπτύχθηκαν από το ευρωπαϊκό έργο “Smart-Islands” και είναι διαθέσιμες για iPad και Android tablets, ενώ προσφέρονται και ως web εφαρμογές. Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει τις εφαρμογές δωρεάν από το Apple Store και το Google Play, χρησιμοποιώντας στην αναζήτηση τη λέξη “Smart-Islands”.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές υπάρχουν στην ιστοσελίδα της EPSILON International (http://www.epsilon.gr/projects/3) και στην ιστοσελίδα του έργου (http://www.smart-islands.eu).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ρώσος φάρσερ εκθέτει ανεπανόρθωτα το Μαξίμου – «Απλά στείλαμε ένα email στον Ντόκο»
- Επίσημο: Τέλος από τη Βαλένθια ο Πέδρο Μαρτίνεθ
- Ο Τραμπ διέγνωσε το Χόλιγουντ με «Σύνδρομο Παραφροσύνης»
- H Μπορούσια Ντόρτμουντ εξετάζει την απόκτηση του Μαυροπάνου
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Πάνω από 400.000 ευρώ οι ζημιές στον Οργανισμό
- Κρήτη: Στη φυλακή ο 58χρονος που κατηγορείται ότι επιχείρησε να πνίξει 8χρονο με μαξιλάρι

