Η διαδικασία συμπλήρωσης των αλφαριθμητικών κενών στην Audi συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, ώστε το 2020 η γκάμα της γερμανικής φίρμας να διαθέτει συνολικά 60 διαφορετικές εκδόσεις μοντέλων.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το μελλοντικό Q1 που θα αποτελέσει, από το 2016, την εναλλακτική πρόταση για όσους αναζητούν ένα αστικό SUV στα μέτρα του Nissan Juke, αλλά με premium χαρακτήρα.

Το μικρότερο μοντέλο στη σειρά Q θα υιοθετήσει coupe σχεδιαστική λογική με αιχμηρότερη αισθητική από τα μεγαλύτερα Q3, Q5 και Q7 ενώ το εσωτερικό του θα αναπαράγει την γνωστή εικόνα των υπόλοιπων Q, αξιοποιώντας μάλιστα το σύστημα infotainment ΜΜΙ σε συνδυασμό, πιθανώς, με έγχρωμη οθόνη αφής.

Για την κατασκευή του δεν θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα του σημερινού Audi A1 αλλά η μικρότερη εκδοχή της ευέλικτης πλατφόρμας MQB του ομίλου VW, στην οποία θα βασιστούν τόσο η επόμενη γενιά του A1 όσο και το ολοκαίνουργιο VW Polo.

Το Q1 θα μοιραστεί με αυτά τους κινητήρες του, αλλά θα έχει το προνόμιο της χρήσης και του συστήματος τετρακίνησης Quattro, πέρα βέβαια από τις δικίνητες εκδόσεις του με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς οι οποίες αναμένεται να αποσπάσουν και την πλειοψηφία των πωλήσεων.

AUTOMEDIA