Nα επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις ζητά το ΔΝΤ από την Γαλλία
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τη Γαλλία να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την ενίσχυση της ανάπτυξη.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τη Γαλλία να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, η επικεφαλής του ΔΝΤ καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να εφαρμόσει «ειλικρινώς» και σύντομα απολύτως δομικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους για το 2014 και το 2015 ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία δεν κατέγραψε ανάπτυξη για δεύτερο συναπτό τρίμηνο.
Η Λαγκάρντ, η οποία διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το 2007 ως το 2011, δήλωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί υπερβολική την πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη και χαρακτήρισε τον ρυθμό μείωσης του ελλείμματος «κατάλληλο για κάθε χώρα» – μέλος της ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιος ανακάλυψε τελικά το παγωτό; Η απρόσμενη ιστορία της απόλυτης καλοκαιρινής απόλαυσης
- Ο Ολυμπιακός παίζει ονειρικό μπάσκετ, «βγαλμένο» από το μέλλον
- Μονακό – Ολυμπιακός: Πότε είναι το Game 3 της σειράς
- Φενερμπαχτσέ – Ζαλγκίρις 86-74: Άνετη νίκη και 2-0 για τους Τούρκους
- Ολυμπιακός – Μονακό 94-64: Ολοταχώς για το Final Four με θρυλική απόδοση
- Οδηγός για online αγορές – Τι ισχύει για επιστροφές προϊόντων



