Μετεωρίτης άνοιξε κρατήρα κοντά στο αεροδρόμιο της Μανάγκουα
Σε πτώση μετεωρίτη αποδίδουν αποδίδεται έκρηξη που άνοιξε κρατήρα διαμέτρου 12 μέτρων κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Νικαράγουας.
Σε πτώση μετεωρίτη αποδίδουν αποδίδεται έκρηξη που άνοιξε κρατήρα διαμέτρου 12 μέτρων κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Νικαράγουας.
Οι κάτοικοι της Μανάγκουα άκουσαν έναν ισχυρό κρότο στις 11 το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα, είπε σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ο Βίλφριντ Στράουτς του Ινστιτούτου Επιστημών Γης.
Το συμβάν καταγράφηκε από σεισμογράφους και όλες οι ενδείξεις που συγκεντρώθηκαν στο σημείο «ταιριάζουν με την εκδοχή του μετεωρίτη και όχι με άλλο γεγονός» ανέφερε ο Χοσέ Μίλαν, ερευνητής του ίδιου ινστιτούτου.
Η Νικαράγουα έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή των ΗΠΑ για τη διερεύνηση του περιστατικού, ανέφεραν οι επιστήμονες όπως αναμεταδίδει το Reuters.
Παραμένει ασαφές αν ο μετεωρίτης διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση ή αν παραμένει θαμμένος μέσα στον κρατήρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ σχεδιάζει μια συμμαχία χωρών που θα αντισταθούν στην προέλαση των μεγάλων της ΑΙ
- Ιράν: Δεν χρειάζεται συμφωνία για να πάρει το απεμπλουτισμένο ουράνιο, λέει ο Τραμπ
- Συνάντηση της Περιφέρειας Αττικής και μελών της Ιεράς Συνόδου
- Νέες κυρώσεις για την Κούβα, τον πρόεδρο Ντίαζ-Κανέλ και την οικογένεια Κάστρο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Βρείτε «με ένα κλικ» πού είναι ο φάκελος

