Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά εικόνων του μελλοντικού κορυφαίου μοντέλου της, που θα αναβιώσει το όνομα Lagonda, ως μία πρόταση για εξαιρετικά λίγους αφού η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 100 «αντίτυπα» ενώ, οι μέχρι τώρα πληροφορίες που αφορούν την τιμή της, κάνουν λόγο για μισό εκατομμύριο ευρώ.

Προς το παρόν, η Lagonda δοκιμάζει τις αντοχές της στη ζέστη της ερήμου του Ομάν, απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες, με στόχο να διανύσει περίπου 22.500 χλμ. εκεί, πριν επιστρέψει στη Βρετανία για να ολοκληρώσει τις δοκιμές εξέλιξης και να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της η οποία δεν αποκλείεται να φιλοξενηθεί στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Αν και η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές προδιαγραφές για την Lagonda, σύμφωνα με πληροφορίες η βρετανική μπερλίνα θα αξιοποιήσει την οικεία πλατφόρμα VH όπου βασίζονται όλες οι σύγχρονες Aston Martin.

Το αμάξωμά της αναμένεται να κατασκευάζεται κυρίως από ανθρακονήματα ενώ στην «καρδιά» της θα βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων, με απόδοση που θα αγγίζει τους 600 ίππους, οι οποίοι με τη συνδρομή αυτόματου κιβωτίου οχτώ σχέσεων, θα μεταδίδονται στον πίσω άξονα.

Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται να εξασφαλίζει στη Lagonda τη δυνατότητα να επιταχύνεται από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σε λίγο παραπάνω από 4 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr