Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Σαμαρά σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ

Επίσκεψη Σαμαρά σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ

Επίσκεψη σε περίπτερα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε αμέσως μετά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τον πρωθυπουργό συνόδεψαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη σε περίπτερα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε αμέσως μετά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Ορφανό και τον πρόεδρο της Helexpo – ΔΕΘ Tάσο Τζήκα, επισκέφθηκε πρώτο το περίπτερο 14 και το σταντ των νέου τύπου ΚΕΠ. Εκεί τον συνόδευσαν επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για το έργο των νέου τύπου ΚΕΠ, αναφέροντας ότι «το τελευταίο πεντάμηνο έχουν εκδοθεί ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά, με ηλεκτρονικό τρόπο». Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην έκκληση της υπαλλήλου να ζητήσει όποιο πιστοποιητικό επιθυμεί και αφού της έδωσε το διαβατήριο του, μέσα σε ένα λεπτό, εκείνη του εκτύπωσε από τον υπολογιστή και του έδωσε το πιστοποιητικό που είχε ζητήσει.

Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά επισκέφθηκε την έκθεση του CERN στο περίπτερο 14 και μίλησε με Έλληνες διακεκριμένους επιστήμονες που εργάζονται στο ευρωπαϊκό πείραμα. «Νιώθουμε υπερηφάνεια που είστε εκεί» τους είπε ο κ. Σαμαράς, αλλά σημείωσε ότι «τώρα που η προσπάθεια για ανάπτυξη αποδίδει» η χώρα χρειάζεται ικανούς και άξιους επιστήμονες που μπορούν να προσφέρουν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 8, όπου παρακολούθησε την ίδρυση επιχείρησης, μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης. Η υπάλληλος έδειξε στον πρωθυπουργό την ηλεκτρονική σελίδα από την οποία εκτυπώνονται όλα τα απαρίτητα πιστοποιητικά για την εγγραφή του αιτούμενου επιχειρηματία και αφού συμπληρώνεται με τον ίδιο τρόπο η φόρμα της αίτησης, άμεσα ολοκληρώνεται η εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ και η έναρξη επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του στο χώρο της έκθεσης ο πρωθυπουργός συζήτησε και χαιρέτισε εκθέτες και επισκέπτες, ενώ άκουσε και τα παράπονα και ενός μικροομολογιούχου.

Νωρίτερα, λίγο πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, οι μικροομολογιούχοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική είσοδο της έκθεσης, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το «κούρεμα» των ομολόγων.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, επισκέφθηκε το περίπτερο της αστυνομίας, όπου ενημερώθηκε και παρακολούθησε νέες διαδικτυακές εφαρμογές της αστυνομίας για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και την πρόληψη και καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, ιδιαίτερα της παιδοφιλίας.

Ο πρωθυπουργός στρεφόμενος στον υπουργό τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε εγκλήματα παιδοφιλίας και εμπορίας ναρκωτικών. «Η αυστηρότερη δυνατή ποινή που υπάρχει, πρέπει να είναι για αυτούς. Έμποροι ναρκωτικών και παιδόφιλοι, τα δύο καρκινώματα. Οίκτος κανένας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αποχωρώντας από τον χώρο της ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς αντάλλαξε χειραψίες με άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας και αναχώρησε για το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη, που μετά από χρόνιο αίτημα αποδίδεται στην τοπική κοινωνία.

Στα περίπτερα της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής ο Β.Κικίλιας

Το «φιλότιμο» των αστυνομικών και την «αυταπάρνηση» των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, εξήρε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, εγκαινιάζοντας τα περίπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη ΔΕΘ.

Στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης για το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί «σε πολύ δύσκολους καιρούς», όπως τόνισε, και μετέφερε τη βούλησή του για την οικοδόμηση μιας αστυνομίας «που ακούει τον πολίτη».

Σημείωσε, δε, ότι «τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών σε όλα τα επίπεδα, τα οποία απορρέουν και από τη δικαίωσή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα αρχίσουν να υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και άμεσα».

Ο υπουργός έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία Cyberkid του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Τσακνάκης, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, στην υλοποίηση της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου εντός της ΔΕΘ.

Λίγο αργότερα, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Πυροσβεστικής, ο κ. Κικίλιας διαβίβασε στον αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβαν φέτος οι πυροσβέστες στη «μάχη» με τις φωτιές για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024