Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για 48 ώρες
Απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης». Η απαγόρευση ισχύει ήδη, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ώς και τις 6 το πρωί της Δευτέρας. Κανονικά θα γίνουν τα συλλαλητήρια.
Απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».
Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τις 6 σήμερα, Σάββατο, το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.
Τα συλλαλητήρια, που διοργανώνουν το απόγευμα η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, με το ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ, αλλά άλλοι φορείς (στις πλατείες Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και στην Καμάρα), στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά την απαγόρευση η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Καζαντζάκη.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου