H Κίρστεν Ντανστ επιρρίπτει ευθύνες στην Apple, χλευάζει το iCloud
H Κίρστεν Ντανστ ήταν η πρώτη μεταξύ 100 και πλέον διασημοτήτων που επιρρίπτει στην Apple την ευθύνη για την διαρροή προσωπικών της φωτογραφιών στο Ίντερνετ. Με ένα σύντομο μήνυμα με δύο emoticon χλευασμού, η «Μαίρη Τζέιν» κατακεραυνώνει το iCloud, για την αναποτελεσματική προστασία του προσωπικού απορρήτου της ίδιας και άλλων διάσημων προσώπων.
H Κίρστεν Ντανστ ήταν η πρώτη μεταξύ 101 διασημοτήτων που επιρρίπτει στην Apple την ευθύνη για την διαρροή προσωπικών της φωτογραφιών στο Ίντερνετ. Με ένα σύντομο μήνυμα με δύο emoticon χλευασμού, η «Μαίρη Τζέιν» κατακεραυνώνει το iCloud, για την αναποτελεσματική προστασία του προσωπικού απορρήτου της ίδιας και άλλων διάσημων προσώπων.
Thank you iCloud??
— Kirsten Dunst (@kirstendunst) September 1, 2014
Οι επίμαχες φωτογραφίες θεωρείται ότι κλάπηκαν από τους λογαριασμούς τους στην υπηρεσία iCloud της Apple, εκεί όπου μπορούν να συγχρονίζονται αυτόματα οι λήψεις από το iPhone ή το iPad ώστε να είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές του χρήστη (Windows, Mac, iPhone, iPad).
To FBI και η Apple δηλώνουν πως διερευνούν την υπόθεση.
Οι πρώτες εικασίες για την υποκλοπή των φωτογραφιών αφορούν κάποια κερκόπορτα στην υπηρεσία μέσω της λειτουργίας Find My iPhone (Εύρεση iPhone), χωρίς ωστόσο να είναι φανερή η σχέση. To The Next Web υποπτεύεται ότι ένα script γραμμένο σε Python ελεύθερα διαθέσιμο online θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να βρει τον κωδικό, αφού η Apple δεν φαίνεται να κατέγραφε τον αριθμό των αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου στις υπηρεσίες του iCloud, τουλάχιστον για την Εύρεση iPhone. Πάντως, η υποψία αυτή φαίνεται ότι έφτασε γρήγορα στα αυτιά της Apple, η οποία έκλεισε αυτό το κενό ασφαλείας.
Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά εκβιασμού κατόχων iPhone και iPad, οι συσκευές των οποίων κλειδώθηκαν από εισβολείς, οι οποίοι στην συνέχεια ζητούσαν λύτρα για να τις ξεκλειδώσουν. Η Apple πάντως δήλωνε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι δεν επρόκειτο για παραβίαση του iCloud.
In.gr Τεχνολογία
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
