Στο Παρίσι συναντώνται οι σοσιαλδημοκράτες ευρωπαίοι ηγέτες
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο των Ηλυσίων τους σοσιαλδημοκράτες ευρωπαίους εταίρους του, ώστε να προετοιμαστούν για την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αργότερα στις Βρυξέλλες.
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο των Ηλυσίων τους σοσιαλδημοκράτες ευρωπαίους εταίρους του, ώστε να προετοιμαστούν για την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αργότερα στις Βρυξέλλες.
Ο Ολάντ αναμένεται στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής να ζητήσει τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου βρίσκονται ο διορισμός των μελλοντικών επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο, όμως και οι κρίσεις στην Ουκρανία, το Ιράκ και τη Γάζα.
Συνολικά οκτώ αρχηγοί κυβερνήσεων συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο που ξεκίνησε στις 11:00 (ώρα Ελλάδας): ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο αυστριακός αντικαγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.
Παρόντες είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κύμα μεταβιβάσεων
- Η Γαλλία περιορίζει τις τηλεφωνικές πωλήσεις εταιρειών
- Φωτιά σε εργοστάσιο στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας
- Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα μπορούσε ο πλούτος που δημιουργεί να κατανεμηθεί σε όλους τους Αμερικανούς
- «Ροντέο» σε αγώνα γυναικών στη Βραζιλία: Παίκτρια εκτός εαυτού, κλώτσησε στο κεφάλι αντίπαλό της! (vid)
- Γιορτή σήμερα 28 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



