Με το συνήθη ύποπτο M. Marquez στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής άνοιξε το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Silverstone, όπου την Κυριακή θα διεξαχθεί ο δωδέκατος γύρος του MotoGP.

O Ισπανός αναβάτης της Honda κυριάρχησε και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, διατηρώντας μάλιστα όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς σε απόσταση μεγαλύτερη του μισού δευτερολέπτου.

Στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές, ο καλύτερος χρόνος του M. Marquez ήταν 2 λεπτά και 3,208 δευτερόλεπτα, ενώ στο απογευματινό σκέλος ο Ισπανός βελτίωσε περαιτέρω το χρόνο του, σταματώντας το χρονόμετρο στα 2 λεπτά και 2,126 δευτερόλεπτα.

Πολύ μακριά από τις επιδόσεις του πρωτοπόρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βρέθηκαν οι βασικοί ανταγωνιστές του. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, D. Pedrosa, κατετάγει 10ος στο πρώτο σκέλος και ένατος στο δεύτερο, ενώ εξίσου απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα για τους V. Rossi (8η και 13η θέση) και J. Lorezo (7η και 11η θέση).

Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει δύο ακόμα περιόδους ελεύθερων δοκιμών και φυσικά τις κατατακτήριες δοκιμές που θα ξεκινήσουν στις 16.10 ώρα Ελλάδας.

auto.in.gr