Δανοί αστυνομικοί πέρασαν αγχωμένο φοιτητή για… τρομοκράτη
Η νευρικότητα ενός νεαρού άνδρα που διάβαζε ένα βιβλίο για την τρομοκρατία μέσα σε ένα τρένο που κατευθυνόταν στην Κοπεγχάγη οδήγησε σε... ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές που αναζητούσαν μανιωδώς τον «επίδοξο τρομοκράτη», μέχρι να ανακαλύψουν τελικά ότι επρόκειτο για έναν αγχωμένο φοιτητή που πήγαινε να δώσει εξετάσεις.
Η νευρικότητα ενός νεαρού άνδρα που διάβαζε ένα βιβλίο για την τρομοκρατία μέσα σε ένα τρένο που κατευθυνόταν στην Κοπεγχάγη οδήγησε σε… ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές που αναζητούσαν μανιωδώς τον «επίδοξο τρομοκράτη», μέχρι να ανακαλύψουν τελικά ότι επρόκειτο για έναν αγχωμένο φοιτητή που πήγαινε να δώσει εξετάσεις.
«Εάν δείτε τον άνδρα που, σύμφωνα με έναν μάρτυρα, έχει ύποπτη συμπεριφορά, επικοινωνήστε με την αστυνομία» ανέφερε το πρωί της Πέμπτης μέσω Twitter η αστυνομία της Δανίας.
Δόθηκαν μάλιστα στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του «υπόπτου», τραβηγμένες από κάμερα ασφαλείας. Λίγο αργότερα, η τυχαία ανακάλυψη μιας ξεχασμένης βαλίτσας σε μια πλατεία της Κοπεγχάγης προκάλεσε πανικό αλλά και την ευρεία κάλυψη του θέματος από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Μετά από έξι ώρες αναζήτησης, η αστυνομία παραδέχτηκε τελικά ότι δεν υπήρχε καμία αστυνομική απειλή και ότι ο άνδρας -που η αστυνομία είχε φροντίσει να ανακοινώσει ότι έφερε «μεσανατολικά χαρακτηριστικά, μαύρα μαλλιά και πυκνά γένια» ήταν απλώς ένας φοιτητής, αγχωμένος από το διαγώνισμα που επρόκειτο να γράψει.
Ο νεαρός Αλίσιβ Σέραν σπουδάζει αγγλικά και το βιβλίο War on Terror (Πόλεμος εναντίον του Τρόμου) ήταν στο πρόγραμμα των μαθημάτων του, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TV2.
«Συνταξιδιώτη μου στο τρένο, λυπάμαι που σας τρόμαξα. Στο μέλλον θα χαμογελώ περισσότερο» είπε ο φοιτητής.
Ο Σέραν δεν έκρυψε πάντως ότι… τρομοκρατήθηκε ο ίδιος όταν είδε το πρόσωπό του στα μέσα ενημέρωσης. Όπως είπε, κρύφτηκε στις τουαλέτες, καθώς φοβήθηκε ότι θα έπεφτε θύμα επίθεσης.
Από την πλευρά της, η αστυνομία της Δανίας δεν βρήκε τίποτα μεμπτό στην συμπεριφορά της. «Δεν πιστεύω ότι υπερβάλαμε» είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μόγκενς Λόριντσεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442