Νετανιάχου: Δυναμική απάντηση εάν εκτοξευτούν ρουκέτες μετά την εκεχειρία
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απείλησε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα απαντήσει με μεγαλύτερη ισχύ από ότι πριν ακόμα και σε ένα «ψιχάλισμα» από πυρά ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας μετά την συμφωνία για επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απείλησε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα απαντήσει με μεγαλύτερη ισχύ από ότι πριν ακόμα και σε ένα «ψιχάλισμα» από πυρά ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας μετά την συμφωνία για επ’ αόριστον κατάπαυση του πυρός.
«Δεν θα ανεχτούμε ούτε ένα «ψιχάλισμα» από πυρά ρουκετών σε οποιοδήποτε τμήμα του Ισραήλ. Θα απαντήσουμε ακόμα πιο δυναμικά από ότι πριν» είπε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με εσωτερική δυσφορία για μία δαπανηρή σύγκρουση που φαίνεται ότι έληξε χωρίς ξεκάθαρο νικητή, προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις την Τετάρτη μιλώντας για ένα «ισχυρό πλήγμα κατά της Χαμάς» και τονίζοντας ότι «δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά της (Χαμάς) για την υπογραφή της εκεχειρίας».
«Η Χαμάς απαιτούσε -για να υπογράψει εκεχειρία- ένα λιμάνι και ένα αεροδρόμιο στη Γάζα, την απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων, τη μεσολάβηση του Κατάρ και μετά της Τουρκίας, την πληρωμή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα, όμως δεν πήρε τίποτα», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
«Δεχθήκαμε να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της περιοχής για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως μόνο υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην «επιτυχία» της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Χαμάς δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα από τη δημιουργία της».
«Καταστρέψαμε τις στοές, σκοτώσαμε σχεδόν 1.000 στρατιώτες του εχθρού, ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος, καταστρέψαμε χιλιάδες ρουκέτες και εκατοντάδες θέσεις, αποφύγαμε επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους και, χάρη στο αντιαεροπορικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, αποτρέψαμε τον θάνατο χιλιάδων Ισραηλινών από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα», σημείωσε ο Νετανιάχου.
Παρόλα αυτά, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν επέστρεψε μακροπρόθεσμα η ηρεμία», ενώ προειδοποίησε ότι «δεν θα ανεχθούμε οιαδήποτε ρίψη ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ και η απάντησή μας θα είναι ακόμη πιο σκληρή από πριν».
Στο πλάι του ισραηλινού πρωθυπουργού ήταν ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Μπένι Γκαντς.
Διαβάστε επίσης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442