Πανελλαδικοί έλεγχοι σε πρατήρια για τα συστήματα εισροών-εκροών
Την άμεση διενέργεια ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων σχετικά με τη συμμόρφωση ως προς την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Την άμεση διενέργεια ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων σχετικά με τη συμμόρφωση ως προς την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος εισροών- εκροών ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη καθώς βάσει του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής της εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων στα βενζινάδικα των περιοχών αυτών είχε δοθεί διορία το αργότερο μέχρι τις 27 Αυγούστου να λειτουργήσουν τα σχετικά συστήματα.
Θα ακολουθήσουν έλεγχοι στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων και στην υπόλοιπη χώρα.
Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αποθήκευση, διακίνηση ή εμπορία υγρών καυσίμων, μέσω δεξαμενών ή αντλιών πρατηρίων υγρών καυσίμων, που δεν συνδέονται με σύστημα εισροών εκροών, ή που το σύστημα εισροών εκροών δεν έχει εγκατασταθεί, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή του πρατηρίου διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Εφόσον διαπιστωθεί συνυπαιτιότητα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από πλευράς του εγκαταστάτη στη διάπραξη των ανωτέρω παραβάσεων, επιβάλλεται και σε αυτόν αυτοτελώς το ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεία: Μαθητής σχολείου ειδικής αγωγής εμφάνισε μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
- ESPN: «Εξετάζουν προτάσεις για τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς»
- Euroleague: Μέτρα για το Final Four στο ΟΑΚΑ – Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκια κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας
- «Οθέλλος»: Ματαιώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία με τους Μπέζο, Δαδακαρίδη, Σαράντη, Γουλιώτη
- Αποστολάκη: Η κυβέρνηση αρνείται τη λογοδοσία, μετατρέπει τη Βουλή σε πεδίο αμνήστευσης και ατιμωρησίας
- Το σπαρακτικό γράμμα της μητέρας του Μάθιου Πέρι
- Global Sumud Flotilla: Ανοιχτή επιστολή των συγγενών και φίλων των απαχθέντων στην ελληνική κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442