Με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας συναντάται ο Γκ.Χαρδούβελης
Με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ο Γάλλος αξιαμωτούχος θα λάβει μέρος το απόγευμα και στη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.
Με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ο Γάλλος αξιαμωτούχος θα λάβει μέρος το απόγευμα και στη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.
Ο πρώην υπουργός θα αναλάβει σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Επιτροπή Γιούνκερ με την γαλλική κυβέρνηση να επιδιώκει την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.
Η Ελλάδα φέρεται να υποστηρίζει αυτή την υποψηφιότητα και για τον λόγο αυτό θα συμμετέχει και ο κ. Μοσκοβισί στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς την επόμενη πενταετία ως Επίτροπος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική υπόθεση.
Σημειώνεται πως μια έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Εξάλλου, την Πέμπτη ο κ. Χαρδούβελης θα συναντηθεί με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ που θα έλθει στην Αθήνα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό και άλλους αξιωματούχους. Ο Κερέ προσφάτως έχει δηλώσει πως η συνεπής υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί το μόνο δρόμο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Στις επαφές που θα έχει στην Αθήνα το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ αναμένεται να υπογραμμισθεί το θέμα των τραπεζικών ενεχύρων που κάνει αποδεκτά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να παρέχει φθηνή χρηματοδότηση στα πλαίσια του προγράμματος TLTROs (Targeted Longer-Term Refinancing Operations).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
