Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo 6C 2017: Το νέο αντικείμενο του πόθου

Alfa Romeo 6C 2017: Το νέο αντικείμενο του πόθου

Η ιταλική φίρμα σχεδιάζει βήμα-βήμα την αναβίωση των ένδοξων ημερών του παρελθόντος, ετοιμάζοντας ένα ακόμα coupe μοντέλο με τεχνολογία της Maserati που θα συνδυάζει την ιταλικά πληθωρική εμφάνιση με το δυναμισμό, στo δρόμο που χάραξε η 4C, αλλά και η εμβληματική 8C


Μετά την επιτυχία της ανθρακονημάτινης 4C η ιταλική φίρμα ετοιμάζει ένα νέο μεγαλύτερο coupe αντίστοιχης λογικής το οποίο θα διεκδικήσει μια θέση μεταξύ μοντέλων, όπως η Porsche 911 και η Jaguar F-Type.

H 6C όπως θα ονομάζεται το νέο μοντέλο, αναμένεται να έχει την ίδια αφετηρία και πολλά κοινά στοιχεία με το Maserati Alfieri Concept το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο και το οποίο θα περάσει στην παραγωγή από το 2016.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η 6C θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα αποτελώντας ένα εμπροσθομήχανο και πισωκίνητο coupe το οποίο, σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, θα θυμίζει μια πιο «ώριμη» και μεγαλύτερη εκδοχή της 4C με μεγάλο πλάτος, μικρό –συγκριτικά- μήκος και αδιάψευστα ιταλικές καμπύλες.

Αντί της πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει την Alfa Romeo Giulia η οποία αναμένεται στα τέλη του 2015, κάτω από τις πληθωρικές μεταλλικές καμπύλες της 6C θα βρίσκεται μια σμικρυμένη εκδοχή της Maserati Ghibli,, η ίδια που θα αξιοποιηθεί και για την Alfieri.

Ίδια προέλευση θα έχει και ο κινητήρας της 6C καθώς το ιταλικό coupe αναμένεται να αξιοποιήσει μια τροποποιημένη εκδοχή του twin-turbo V6 των 3,0 λίτρων της Ghibli.

O συγκεκριμένος κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση της κορυφαίας έκδοσης της νέας Giulia QV αποδίδοντας μεταξύ 480 και 520 ίππων, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην περίπτωση της 6C, ούτως να μπορεί να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις εκδόσεις όπως η F-Type Coupe R και η Porsche 911 Turbo.

Αυτό που επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι, όπως η 4C η οποία περιορίστηκε στις 3.500 μονάδες για κάθε έκδοσή της αλλά και η ακριβοθώρητη 8C η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 500 μονάδες, η 6C δεν αναμένεται να αποτελέσει μοντέλο μαζικής παραγωγής και θα αριθμεί μερικές χιλιάδες μονάδες.

Auto Express

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024