Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου

«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου

Στην Πελοπόννησο εστιάζουν τις έρευνές τους οι Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας, χθες, στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο. Αστυνομικά μπλόκα στο οδικό δίκτυο, έρευνες του Λιμενικού στον Κορινθιακό Κόλπο, καρέ-καρέ εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Τι πιστεύει η Αντιτρομοκρατική.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των τριών δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, στο Δίστομο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η αντιτρομοκρατική αναζητεί το κρησφύγετο της ομάδας στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Κόρινθο, καθώς εκεί φυλασσόταν το φουσκωτό σκάφος, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές.

Το φουσκωτό είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι δράστες είχαν τον χρόνο και σχεδίασαν τη ληστεία με κάθε λεπτομέρεια.

Οι Αρχές ερευνούν επίσης το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, από το οποίο -όπως μετέδωσε το Mega- έχουν εντοπίσει έναν από τους δράστες. Σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, πρόκειται για συνεργάτη του Μαζιώτη και παλαιότερα του Παλαιοκώστα.

Το χρονικό της ληστείας

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας.

Συμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ζήτησαν από τους πελάτες της τράπεζας να βγάλουν στην άκρη τα κινητά τηλέφωνα, τους είπαν ότι δεν πειράζουν πολίτες, ότι θα πάρουν τα χρήματα και θα φύγουν.

Τελικώς διέφυγαν με 300.000 ευρώ, ενώ πήραν μαζί τους ως ανθρώπινη ασπίδα τον ταμία της τράπεζας, φοβούμενοι ότι είχε πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ασημί τζιπ μάρκας Toyota και κατευθύνθηκαν στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, όπου τους περίμενε συνεργός τους στο φουσκωτό σκάφος. Πριν επιβιβαστούν στο φουσκωτό έβαλαν φωτιά και έκαψαν το ΙΧ.

Ακολούθως με το ταχύπλοο πέρασαν στην Κορινθία, στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Λίγο πριν την ακτή έριξαν στην θάλασσα τον ταμία της τράπεζας, αφού πρώτα τον ρώτησαν αν ξέρει κολύμπι.

Αφού έφτασαν στην ακτή, οι δράστες διέφυγαν με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ληστεία στο Δίστομου είναι πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2012, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή, το οποίο, τότε, είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι της τράπεζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024