
Η Αργεντινή θέλει να παρακάμψει το αδιέξοδο των ομολόγων με νέα χρεόγραφα
Ανταλλαγή των παλιών «κουρεμένων» ομολόγων της Αργεντινής με νέα ομόλογα που θα εκδοθούν υπό το αργεντινικό Δίκαιο επιδιώκει το Μπουένος Άιρες, ώστε να παρακάμψει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Υόρκη και να μπορέσει να πληρώσει κανονικά τα τοκοχρεολύσια. Η πρόταση, τη σχετική νομοθεσία την οποία παρουσίασε με διάγγελμα η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, δείχνει ότι βρίσκεται μακριά το ενδεχόμενο συμφωνίας στη διαμάχη με τα κερδοσκοπικά fund.
Ανταλλαγή των παλιών «κουρεμένων» ομολόγων της Αργεντινής με νέα ομόλογα που θα εκδοθούν υπό το αργεντινικό Δίκαιο επιδιώκει το Μπουένος Άιρες, ώστε να παρακάμψει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Υόρκη και να μπορέσει να πληρώσει κανονικά τα τοκοχρεολύσια.
Η πρόταση, τη σχετική νομοθεσία την οποία παρουσίασε με διάγγελμα η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, δείχνει ότι βρίσκεται μακριά το ενδεχόμενο συμφωνίας στη διαμάχη με τα κερδοσκοπικά fund.
Το σχέδιο προβλέπει την ανταλλαγή των ομολόγων που έχουν ήδη εκδοθεί με νέα ομόλογα που θα υπόκεινται στο αργεντινικό δίκαιο και θα εξυπηρετούνται μέσω της Banco Nacion, αντί της αμερικανικής New York Mellon.
H πρόταση καλεί επίσης και όσους ομολογιούχους δεν είχαν πάρει μέρος στο «κούρεμα» να συμμετέχουν στη διαδικασία. Φέρνοντας έτσι πλήρως τα ομόλογα στην δική της δικαιοδοσία, η Αργεντινή ευελπιστεί ότι το αδιέξοδο θα παρακαμφθεί οριστικά.
Τον Σεπτέμβριο, το Μπουένος Άιρες πρέπει να εξυπηρετήσει εκ νέου τοκοχρεολύσια.
Το Μπουένος Άιρες έχει ήδη διαβιβάσει από τον Ιούνιο στην New York Mellon τα 539 εκατ. δολάρια σε τόκους που έπρεπε να πληρωθούν για τα «κουρεμένα» ομόλογα.
Εξαιτίας όμως της προηγούμενης απόφασης του αμερικανού δικαστή Τόμας Γκριέσα, ο οποίος είχε κρίνει υπέρ των κερδοσκοπικών fund που είχαν «ακούρευτα» ομόλογα, τα κεφάλαια για τους τόκους των «κουρεμένων» ομολόγων δεν μπορούσαν να πληρωθούν πριν η Αργεντινή αποζημίωνε τα fund.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442