Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο β' δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress test της ΕΚΤ

Στο β’ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress test της ΕΚΤ

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου προσδιορίζουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της  άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ σε ξεχωριστές ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποσαφηνίζουν ότι δεν έχουν πληροφόρησης για την πορεία της άσκησης προσομοίωσης.

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου προσδιορίζουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ σε ξεχωριστές ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη, απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αποσαφηνίζουν ότι δεν έχουν πληροφόρηση για την πορεία της άσκησης προσομοίωσης.

Η Alpha Bank στην ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες από τη διαδικασία προσομοίωσης ακραίων σεναρίων (stress test), ανέφερε ότι «κατ’ ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής Εποπτείας Τραπεζών, ουδέν εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων που υπόκεινται στην ανωτέρω διαδικασία γνωρίζει, ή θα γνωρίζει, τα αποτελέσματα αυτής έως περίπου το χρόνο δημοσιεύσεως αυτών που, κατά την αυτή ανακοίνωση, τοποθετείται στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου 2014».

Η Τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία Συνολικής Αξιολόγησης (Comprehensive Assessment) που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς έχει ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2014. Η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει λάβει γνώση πληροφοριών ή αποτελεσμάτων σε σχέση με την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων Καταστάσεων (Stress Test), η οποία διενεργείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εποπτείας των μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων (European Supervisory Mechanism – ESM), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority). Συνεπώς, η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει ότι έχει λάβει οποιαδήποτε πληροφόρηση ή γνωστοποίηση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές σχετικά με την ύπαρξη κεφαλαιακών αναγκών, οι οποίες θα καταστούσαν αναγκαία την περαιτέρω άντληση μετοχικών κεφαλαίων από την Τράπεζα. Ως εκ τούτου και οποιαδήποτε σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα».

Η Εθνική Τράπεζα σε συνέχεια του ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανάφερε ότι συμμετέχει στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενεργείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο της ενοποιημένης ευρωπαϊκής εποπτείας, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες και ότι τα τελικά αποτελέσματα της άσκησης αυτής προβλέπεται να ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2014.

Τέλος, η Eurobank αποσαφήνισε πως «η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων, μεταξύ αυτών και των ελληνικών τραπεζών, βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να υπάρχουν επί του παρόντος αποτελέσματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024