Χαμηλούς τόνους για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ κρατά το υπουργείο Οικονομικών
Να μη δημιουργήσει προσδοκίες αναφορικά με τις δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών. Αρμόδια στελέχη του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο φόρος θα καταβληθεί σε επτά δόσεις και αναφέρουν πως η τρόικα δύσκολα θα αποδεχθεί την επέκταση την αποπληρωμής πέραν των τεσσάρων δόσεων.
Να μη δημιουργήσει προσδοκίες αναφορικά με τις δόσεις αποπληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών.
Αρμόδια στελέχη του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα καταβληθεί σε επτά δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου 2015.
Συγκεκριμένα, αποσυνδέουν την γνωμοδότηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) -η οποία έκρινε πως αν ο φόρος επιμερισθεί σε επτά δόσεις (Μάρτιο 2015), ακόμη και στην περίπτωση αυτή τα έσοδά του ΕΝΦΙΑ θα προσμετρηθούν στο 2014- από τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Τα ίδια στελέχη αναγνωρίζουν πως η διαρκή διόγκωσης των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών αποτελεί πρόβλημα, αναφέρουν ωστόσο πως σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα η τρόικα δύσκολα θα αποδεχθεί την επέκταση την αποπληρωμής του φόρου πέραν των 4 δόσεων.
Το θέμα θα εξετασθεί αναλυτικά από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος επιστρέφει σήμερα στο υπουργείο από τις ολιγοήμερες διακοπές του. Ο κ. Χαρδούβελης θα ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου τόσο για το θέμα των δόσεων, όσο και για τις διορθώσεις που επήλθαν σε βασικές παραμέτρους του ΕΝΦΙΑ και οι οποίες δημιούργησαν τα γνωστά προβλήματα κατά την πρώτη εκκαθάριση του φόρου.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λήξη συναγερμού στη Λήμνο: Ελεύθερος ο Αυστριακός τουρίστας που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Μπορούν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη να επιβιώσουν από τις επιθέσεις της ακροδεξιάς;
- O Ντάνι ΝτεΒίτο και η Ρέα Πέρλμαν έσπασαν τους κανόνες του Χόλιγουντ
- Ηράκλειο: «Του μίλησα πριν έναν μήνα, δεν το περίμενα…» – Τι λέει συνάδελφος του γιατρού που αυτοκτόνησε
- Μαρίνα Καλογήρου: Γιατί αποφάσισε να αλλάξει 23 σπίτια
- «Κρύβεται» η κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ελπίζοντας ότι θα το «ελέγξει» και θα αποφύγει νέες αποκαλύψεις

