Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί, καπνογόνα και χάος στο Φέργκιουσον, καλείται η Εθνοφρουρά

Πυροβολισμοί, καπνογόνα και χάος στο Φέργκιουσον, καλείται η Εθνοφρουρά

Πυροβολισμοί, καπνογόνα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στους δρόμους και δεκάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές παρά την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ξανά στο Φέργκιουσον: Η οργή για τον θανάσιμο πυροβολισμού του 18χρονου Μάικλ Μπράουν δεν έχει κοπάσει. Νεκροψία κατ' εντολή της οικογένειας φέρεται να έδειξε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε έξι φορές, όλες στην μπροστινή πλευρά του σώματός του. Νέα νεκροψία διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πυροβολισμοί, καπνογόνα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στους δρόμους και δεκάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές παρά την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ξανά στο Φέργκιουσον: Η οργή για τον θανάσιμο πυροβολισμού του 18χρονου Μάικλ Μπράουν δεν έχει κοπάσει. Νεκροψία κατ’ εντολή της οικογένειας φέρεται να έδειξε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε έξι φορές, όλες στην μπροστινή πλευρά του σώματός του. Νέα νεκροψία διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

H κατάσταση είναι τέτοια που αργά τη νύχτα της Δευτέρας (νωρίς το μεσημέρι ώρα Ελλάδος), ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον αποφάσισε να κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά.

«Μία ημέρα προσευχών και ειρηνικών διαδηλώσεων αμαυρώθηκε από βίαιες εγκληματικές πράξεις όλο και περισσότερων ατόμων» ανέφερε η ανακοίνωση του κυβερνήτη, λέγοντας πως καλεί την Εθνοφρουρά για να «βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης».

Νωρίτερα, τη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα περίπου 400 διαδηλωτές βρέθηκαν απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις αρνούμενοι να διαλυθούν παρά τις εκκλήσεις από τα μεγάφωνα.

Οι αρχές είχαν προσπαθήσει με καπνογόνα να διαλύσουν τη συγκέντρωση πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα καπνογόνα έπεσαν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, ακόμη και παιδιών.Η αστυνομία υπερασπίστηκε την στάση της, λέγοντας η επιθετικότητα του πλήθους προκάλεσε την απάντησή της.

Για δεύτερη νύχτα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Η Washington Post αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί προέρχονταν από το πλήθος των διαδηλωτών. Την προηγούμενη νύχτα, ένα άτομο είχε τραυματιστεί από σφαίρα και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έξι σφαίρες στον Μπράουν, σε νέα νεκροψία προχωρούν οι Αρχές

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έφτασαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε κατ’ εντολή της οικογένειας. Σύμφωνα με αυτήν, στο σώμα του Μπράουν βρέθηκαν έξι σφαίρες.

Όλες ήταν στην μπροστινή πλευρά του σώματός του, και οι δύο στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Times, δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι πυροβολισμοί ήταν εξ επαφής καθώς ο ερευνητής που διενήργησε τη νεκροψία δεν είχε πρόσβαση στα ρούχα του Μπράουν (όπου ενδεχομένως να υπάρχουν υπολείμματα πυρίτιδας).

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, που αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην έρευνα της υπόθεσης εξαιτίας της σημασίας που έχει πάρει, διέταξε τη διενέργεια νέας νεκροψίας.

Θα πρόκειται για την τρίτη νεκροψία, μετά την προκαταρκτική στην οποία είχαν προχωρήσει οι αρχές του Φέργκιουσον και εκείνη που έγινε από την οικογένεια. το υπουργείο Δικαιοσύνης δικαιολόγησε την απόφασή του σημειώνοντας τις «ιδιαίτερες συνθήκες της υπόθεσης και το σχετικό αίτημα της οικογένειας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024