Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Παρακολουθούμε την Τουρκία, επειδή «δεν είναι ΗΠΑ ή Γαλλία»

Βερολίνο: Παρακολουθούμε την Τουρκία, επειδή «δεν είναι ΗΠΑ ή Γαλλία»

Ενόχληση έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα οι αποκαλύψεις πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επικοινωνίες στην Τουρκία, παρά το ότι η χώρα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Αξιωματούχοι εξηγούν στα γερμανικά ΜΜΕ πως οι παρακολουθήσεις γίνονται επειδή η Άγκυρα είναι ειδική περίπτωση και «δεν είναι συγκρίσιμη με την Ουάσινγκτον ή το Παρίσι», λέγοντας πως ό,τι γίνεται στην Τουρκία έχει επίπτωση στην εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας.

Ενόχληση έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα οι αποκαλύψεις πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επικοινωνίες στην Τουρκία, παρά το ότι η χώρα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Αξιωματούχοι εξηγούν στα γερμανικά ΜΜΕ πως οι παρακολουθήσεις γίνονται επειδή η Άγκυρα είναι ειδική περίπτωση και «δεν είναι συγκρίσιμη με την Ουάσινγκτον ή το Παρίσι».

Τη Δευτέρα, αξιωματούχοι στη γερμανική κυβέρνηση που επικαλείται η FAZ επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, πως η Τουρκία ήταν στόχος και εξηγούν ότι το Βερολίνο θεωρεί πως η Τουρκία είναι, έστω και ως σύμμαχος, ξεχωριστή περίπτωση.

Όταν είχε ξεσπάσει η υπόθεση της αμερικανικής NSA που παρακολουθούσε επικοινωνίες στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ είχε πει τότε ότι «παρακολουθήσεις δεν γίνεται να υπάρχουν μεταξύ φίλων». Τώρα, βρίσκεται από την άλλη πλευρά: Οι αξιωματούχοι που επικαλείται η FAZ εξηγούν ότι «δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι αυτό ισχύει για κάθε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ».

Η Άγκυρα, ανέφεραν, «δεν είναι συγκρίσιμη με την Ουάσινγκτον ή το Παρίσι». Ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία έχει «άμεση σημασία για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας», συνεχίζουν οι αξιωματούχοι, παραπέμποντας όχι μόνο στο ΡΚΚ αλλά και σε «ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς».

Επιπλέον όμως, αναφέρουν ως «γνωστό» ότι η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει πολιτικές της στοχεύσεις μέσω τουρκικών συνδέσμων στη Γερμανία.

Το πώς ακούγονται όλα αυτά στην Τουρκία φαίνεται, για παράδειγμα, από το σχετικό τίτλο που βάζει η Millyet: «Η Γερμανία θεωρεί σύμμαχο, αλλά όχι φίλο την Τουρκία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024