Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν σε Σάμο, Λέσβο και Φαρμακονήσι
Στην περισυλλογή συνολικά 78 μεταναστών στο Καρλόβασι της Σάμου, στην παραλία Νεάπολη της Λέσβου και στο Φαρμακονήσι προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Οι μετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται. Ανάμεσά τους βρίσκονται εννέα ανήλικοι.
Στην περισυλλογή συνολικά 78 μεταναστών στο Καρλόβασι της Σάμου, στην παραλία Νεάπολη της Λέσβου και στο Φαρμακονήσι προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Οι μετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται. Ανάμεσά τους βρίσκονται εννέα ανήλικοι.
Στη Σάμο εντοπίστηκαν 31 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων -21 άνδρες, πέντε γυναίκες και πέντε ανήλικοι- στην παραλία Λεπροκομείο στο Καρλόβασι. Οι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο είχαν ζητήσει βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου.
Άλλοι 15 μετανάστες χωρίς έγγραφα εντοπίστηκαν στην παραλία Νεάπολη της Λέσβου. Πρόκειται για 11 άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, οι οποίοι έφθασαν στην παραλία με φουσκωτή λέμβο. Συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή και διενεργείται προανάκριση.
Τριάντα δύο μετανάστες -29 άνδρες, μία γυναίκα και δύο παιδιά- εντοπίστηκαν επίσης στο Φαρμακονήσι από την οικεία Φρουρά του Στρατιωτικού Φυλακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό σκάφος στο λιμάνι της Λέρου όπου και κρατούνται.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).