Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ουάσινγκτον έδωσε εντολή για νέα νεκροψία του εφήβου στο Μιζούρι

Η Ουάσινγκτον έδωσε εντολή για νέα νεκροψία του εφήβου στο Μιζούρι

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να προχωρήσουν σε ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή του Μάικλ Μπράουν, του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στην πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι. Επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι στο Φέργκιουσον παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ο κυβερνήτης του Μιζούρι επέκρινε τις Αρχές επειδή έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον Μπράουν να ληστεύει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να προχωρήσουν σε ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή του Μάικλ Μπράουν, του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στην πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Μπράιαν Φάλον δήλωσε ότι ο Χόλντερ διέταξε να γίνει η διαδικασία αυτή από τις ομοσπονδιακές αρχές «λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών αυτής της υπόθεσης και λόγω του αιτήματος της οικογένειας Μπράουν».

Η νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα γίνει από ομοσπονδιακό ιατροδικαστή, θα προστεθεί σε αυτήν που έχει ήδη γίνει από τους ιατροδικαστές της πολιτείας.

Σύμφωνα με τον Φάλον, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στους οποίους έχει ανατεθεί η υπόθεση θα λάβουν υπόψη τους τα αποτελέσματα και των δύο διαδικασιών στην έρευνά τους για το θάνατο του Μπράουν.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον, επέκρινε τις Αρχές επειδή έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον έφηβο που δολοφονήθηκε να ληστεύει.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Τζέι Νίξον, δήλωσε ότι το βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του νεαρού φαίνεται ότι «συκοφαντεί» τον νεκρό.

Παραδέχθηκε ότι αυτό έκανε έντονα τα συναισθήματα.

Οργή επικρατεί στο Φέργκιουσον, με διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι την Κυριακή στο Φέργκιουσον παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ επτά άτομα συνελήφθησαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024