Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: Έληξε η πολιορκία στο όρος Σιντζάρ του Ιράκ

Ομπάμα: Έληξε η πολιορκία στο όρος Σιντζάρ του Ιράκ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία των τζιχαντιστών στο όρος Σιντζάρ του βορείου Ιράκ που βοήθησε στη διάσωση δεκάδων χιλιάδων αποκλεισμένων Γεζίντι. Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία των τζιχαντιστών στο όρος Σιντζάρ του βορείου Ιράκ που βοήθησε στη διάσωση δεκάδων χιλιάδων αποκλεισμένων Γεζίντι.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κατάσταση στο όρος Σιντζάρ έχει βελτιωθεί κατά πολύ.

Πρόσθεσε ότι πολλοί από τους ανθρώπους που ήταν αποκλεισμένοι στο όρος φτάνουν σε ασφαλές σημείο.

«Εξαιτίας αυτών των προσπαθειών δεν αναμένουμε ότι θα υπάρξει μία πρόσθετη επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων από το βουνό και θεωρείται απίθανο ότι θα χρειαστεί να συνεχιστούν οι ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στο βουνό» τόνισε.

Συνεχάρη τους αμερικανούς στρατιώτες για την προσπάθειά τους και είπε ότι η πλειοψηφία του στρατιωτικού προσωπικού που πραγματοποίησε την εκτίμηση της κατάστασης, θα εγκαταλείψει το Ιράκ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι ΗΠΑ είχαν στείλει 130 άτομα στρατιωτικό προσωπικό στο Άρμπιλ για να εξετάσουν τις δυνατότητες μεταφοράς των Γεζίντι που είχαν αποκλειστεί στο όρος.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές για την προστασία των αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ και κάλεσε όλους τους Ιρακινούς να ενωθούν για να απωθήσουν τους ισλαμιστές αντάρτες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στη μειονότητα των Γεζίντι, είχαν καταφύγει στο Σιντζάρ για να γλιτώσουν από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Πολλοί από αυτούς παρέμειναν αποκλεισμένοι επί πολλές ημέρες, χωρίς νερό ή τρόφιμα. Ορισμένες οικογένειες έφυγαν κατόπιν για τη Συρία ή κατευθύνθηκαν προς το Ιρακινό Κουρδιστάν που από τις αρχές του μήνα φιλοξενεί ήδη τουλάχιστον 200.000 εκτοπισμένους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024