Daily Telegraph: Ομάδες της SAS έχει στείλει η Βρετανία στο βόρειο Ιράκ
Η Βρετανία έχει αναπτύξει ομάδες των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού (SAS) στο βόρειο Ιράκ, όπου χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στα βουνά εξαιτίας της επέλασης των τζιχαντιστών στην ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή, αναφέρει την Πέμπτη εφημερίδα Daily Telegraph.
Η Βρετανία έχει αναπτύξει ομάδες των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού (SAS) στο βόρειο Ιράκ, όπου χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στα βουνά εξαιτίας της επέλασης των τζιχαντιστών στην ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή, αναφέρει την Πέμπτη εφημερίδα Daily Telegraph.
Επικαλούμενη την εμπορική ακόλουθο της Βρετανίας στο Ιράκ Έμμα Νίκολσον, η εφημερίδα γράφει ότι οι άνδρες της SAS συνεργάζονται με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη συγκέντρωση πληροφοριών και βρίσκονται στο Ιράκ τις τελευταίες έξι εβδομάδες.
Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας απάντησε ότι δεν σχολιάζει τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων.
Η Βρετανία έχει στείλει στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στην περιοχή για να συνδράμουν τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διέκοψε τις θερινές διακοπές του την Πέμπτη και ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα συμμετάσχει στο όποιο διεθνές σχέδιο διάσωσης των προσφύγων από τη μειονότητα των Γεζίντι.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν θεωρείται πολύ πιθανή η αποστολή διάσωσης ύστερα από την αξιολόγηση που έκανε ομάδα που μετέβη εκεί, σύμφωνα με την οποία η ανθρωπιστική κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή σε σχέση με το αναμενόμενο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πολωνία: Επίσκοπος δικάζεται με την κατηγορία της συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς
- Κόλαση στη Φουκουσίμα: Έγκλημα, συγκάλυψη, ηρωϊσμός – Το χρονικό της πυρηνικής αποκάλυψης στο φως
- Λεβερκούζεν: Η 11άδα των Γερμανών κόντρα στον Ολυμπιακό
- Τύμπανα πολέμου: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι το Ιράν οχυρώνει κρίσιμες τοποθεσίες
- Αντιφάσεις σε εκθέσεις και στοιχεία: Απόστρατος αστυνομικός λέει ότι ο θάνατος του Κερτ Κομπέιν «ήταν ανθρωποκτονία»
- Κούβα: Ο Μάρκο Ρούμπιο συνομιλεί μυστικά με τον εγγονό του Ραούλ Κάστρο, λέει το Axios


