ΚΚΕ: Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών
«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την 'εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ', δεν μπορεί να κρύψει ότι στην πραγματικότητα χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών» τονίζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για πάνω από 20.000 παιδιά».
«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την ‘εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ’, δεν μπορεί να κρύψει ότι στην πραγματικότητα χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών» τονίζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για πάνω από 20.000 παιδιά, αφού οι 91.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορούν σε 111.000 παιδιά, και οι θέσεις στις δομές είναι 89.000».
«Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώνεται φέτος με τραγικές συνέπειες για παιδιά και εργαζομένους, αφορά μόνο ένα μέρος, αφού χιλιάδες οικογένειες δεν έκαναν αίτηση γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Η κυβέρνηση επίσης αποσιωπά ότι επιπλέον οικογένειες θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται λόγω της έλλειψης υποδομών και προσωπικού στους δήμους ενώ άλλες λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς δεν έκαναν καν αίτηση» προσθέτει το ΚΚΕ.
«Επείγει άμεσα και πριν την ανακοίνωση των τελικών στοιχείων, η κυβέρνηση, να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δοθεί άμεσα έκτακτη κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση, άμεσα να αξιοποιηθούν κρατικά και δημοτικά κτίρια. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»
» Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έχουν συμφέρον να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό» καταλήγει το ΚΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
