Η 17χρονη Λεντέκι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και στα 400μ. ελεύθερο
Το 17χρονο κορίτσι-θαύμα της κολύμβησης, Κέιτι Λεντέκι, συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ, μετά το άλλο και να προκαλεί τρομερή εντύπωση με τις ικανότητες και τις επιδόσεις της. Η νεαρή Αμερικανίδα, την Κυριακή, «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι ελεύθερο, αγωνιζόμενη στο μίτινγκ του Τέξας. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τερμάτισε στον τελικό του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε χρόνο 3:58.86., ενώ η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών ανήκε στην Ιταλίδα, Φεντερίκα Πελεγκρίνι με 3:59.15 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 στη Ρώμη.
Το 17χρονο κορίτσι-θαύμα της κολύμβησης, Κέιτι Λεντέκι, συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ, μετά το άλλο και να προκαλεί τρομερή εντύπωση με τις ικανότητες και τις επιδόσεις της. Η νεαρή Αμερικανίδα, την Κυριακή, «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι ελεύθερο, αγωνιζόμενη στο μίτινγκ του Τέξας.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τερμάτισε στον τελικό του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε χρόνο 3:58.86., ενώ η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών ανήκε στην Ιταλίδα, Φεντερίκα Πελεγκρίνι με 3:59.15 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 στη Ρώμη.
«Ειλικρινά, δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήθελα να κάνω έναν καλό αγώνα και τον καλύτερο χρόνο. Αυτό έκανα. Είμαι ευτυχισμένη», τόνισε η Λεντέκι, η οποία θα συνεχίσει την κολύμβηση παράλληλα με τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ το προσεχές φθινόπωρο, ενώ ως χόμπι της στον ελεύθερο χρόνο της, επισκευάζει ποδήλατα δωρεάν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «διαστημική» Λεντέκι είναι η πρώτη γυναίκα μετά τη Τζάνετ Έβανς που έχει στην κατοχή της το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο, στα 800μ. και στα 1.500μ..
Ο Μάικλ Φελπς παρακολούθησε την κούρσα και δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός πως η Λεντέκι κολύμπησε σε χρόνο κάτω από τα τέσσερα λεπτά δύο φορές σε ένα 24ωρο. «Είναι καλό να βλέπεις κάποιον άνθρωπο που είναι… πεινασμένος, κάποιον που το θέλει τόσο όσο εκείνη», είπε ο Φελπς που ήταν 6ος στα 100μ. ύπτιο.
Η Λεντέκι έχοντας συμπληρώσει μόλις 17 χρόνια ζωής, προβάλλει ως η απόλυτη κυρίαρχος στις μεγάλες κολυμβητικές αποστάσεις.
Για την ακρίβεια, η σημερινή, ήταν η τρίτη της νίκη στο Αμερικανικό πρωτάθλημα, μετά τα 200μ. ελεύθερο, όπου νίκησε με διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου τη Μίσι Φράνκλιν, αλλά και τα 800μ. ελεύθερο.

Η Λεντέκι στα 15 της έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης, στα 16 Παγκόσμια πρωταθλήτρια και στα 17 αποτελεί ήδη έναν… θρύλο της παγκόσμιας κολύμβησης.
Τα 400μ. ελεύθερο, ήταν ένα από τα λίγα ρεκόρ που δεν είχε καταρρίψει έως σήμερα, αλλά… πάει και αυτό και έτσι το μοναδικό που της λείπει πλέον είναι αυτό των 200μ. ελεύθερο το οποίο κατέχει η Φεντερίκα Πελεγκρίνι με 1:52.98. Βέβαια, αν συνεχίσει να προπονείται αποκλειστικά με άντρες, όπως κάνει μέχρι τώρα, τότε μάλλον θα το καταρρίψει σύντομα και αυτό…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Ο Μπαρτζώκας είδε από κοντά τον Πουλακίδα στο Summer League (pic, vid)
- Απίστευτο: Ο επί 10 χρόνια γιατρός της εθνικής Σενεγάλης ήταν… γυναικολόγος!
- «Πρόταση του Ολυμπιακού στον Τζόουνς Γκαρσία»
- Τι έκανε ο Πουλακίδας κόντρα στους Γκρίζλις στο Summer League (vid)
- Συναγερμός στην Αργεντινή με Μέσι πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442