Απομακρύνονται από το Κίεβο τα τελευταία οδοφράγματα
Με επικεφαλής το νέο δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, εθελοντές και συνεργεία του δήμου άρχισαν το Σάββατο να καθαρίζουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης από τα οδοφράγματα και τις σκηνές που άφησαν πίσω τους οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές τον περασμένο χειμώνα.
Με επικεφαλής το νέο δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, εθελοντές και συνεργεία του δήμου άρχισαν το Σάββατο να καθαρίζουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης από τα οδοφράγματα και τις σκηνές που άφησαν πίσω τους οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές τον περασμένο χειμώνα.
Ταραχές σημειώθηκαν την Πέμπτη ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που αντιδρούν στον καθαρισμό της πόλης, ενώ το Σάββατο η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο διαδηλωτή που περιφρουρούσε ένα φλεγόμενο αυτοσχέδιο οδόφραγμα.
«Δεν γίνεται να υπάρχουν σκηνές και οδοφράγματα στην οδό Κρεσάτικ» είπε ο Κλίτσκο, αναφερόμενος στον κεντρικό δρόμο που καταλήγει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, γνωστή ως Μαϊντάν. «Αν είναι απαραίτητο, οι σκηνές μπορούν να πάνε στην άκρη» είπε ο πρώην πυγμάχος, ο οποίος ανέλαβε τη δημαρχία του Κιέβου τον Ιούνιο.
«Πρέπει επίσης να αποκαταστήσουμε την τάξη ώστε να μην υπάρχουν εκρήξεις, πυροβολισμοί και καμένα λάστιχα στον κεντρικό δρόμο του Κιέβου» πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.
Στο μεταξύ, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιέβου και τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας, ο τελευταίος απολογισμός των συγκρούσεων από τον περασμένο Απρίλιο έφτασε τους 1.500 νεκρούς.
Εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Ντονέτσκ, χωρίς να έχει γίνει γνωστός μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων.
Το βράδυ της Παρασκευής, εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας κατηγόρησε τη Ρωσία για απόπειρα αποστολής αυτοκινητοπομπής στην Ουκρανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!


