Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομική έφοδος σε βρετανική παμπ προς αναζήτηση του Αγιου Δισκοπότηρου

Αστυνομική έφοδος σε βρετανική παμπ προς αναζήτηση του Αγιου Δισκοπότηρου

Βρετανοί αστυνομικοί επέδραμαν σε μια επαρχιακή παμπ της αναζητώντας -μάταια- ένα κλεμμένο ξύλινο κειμήλιο που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι το Άγιο Δισκοπότηρο!

Βρετανοί αστυνομικοί επέδραμαν σε μια επαρχιακή παμπ της αναζητώντας ένα κλεμμένο ξύλινο κειμήλιο που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι το Άγιο Δισκοπότηρο!

Το Άγιο Δισκοπότηρο έχει εξάψει τη φαντασία χιλιάδων ανθρώπων ανά τους αιώνες και γύρω από τον μύθο του έχουν διατυπωθεί αμέτρητες θεωρίες από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα.

Το αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας -που αποδείχτηκε ανεπιτυχής- ήταν ένα εύθραυστο, ξύλινο κύπελλο, γνωστό με την ονομασία Ναντέος.

Από τον 19ο αιώνα στο κειμήλιο αυτό αποδόθηκαν θαυματουργές ιδιότητες και κάποιοι άρχισαν να πιστεύουν ότι το Ναντέος ταυτίζεται με το Άγιο Δισκοπότηρο.

Με βάση μια πληροφορία που έλαβαν, οκτώ αστυνομικοί και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έφτασαν το πρωί της Κυριακής στο Κράουν Ιν, μια παμπ στο Χέρφορντσιρ της Αγγλίας.

«Τα έκαναν όλα άνω-κάτω. Είχαν μαζί τους κάμερες οπτικών ινών για να κοιτάξουν σε όλες τις γωνίες, στα κοιλώματα, στις χαραμάδες, κάτω από τις σανίδες του πατώματος… Σίγουρα το είχαν δει πολύ σοβαρά», είπε η ιδιοκτήτρια της παμπ, Ντάι Φράνκλιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024