Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουτρό αίματος στις μάχες Βαγδάτης και Κούρδων με τους τζιχαντιστές

Λουτρό αίματος στις μάχες Βαγδάτης και Κούρδων με τους τζιχαντιστές

Εξήντα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (IS) σκοτώθηκαν σε ιρακινή αεροπορική επιδρομή εναντίον δικαστηρίου των τζιχαντιστών στη Μοσούλη. Η «απάντηση» ήρθε αργά το απόγευμα με εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι. Σφοδρές συγκρούσεις και ανάμεσα στους ισλαμιστές και τις κουρδικές δυνάμεις, με 50 νεκρούς.

Εξήντα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (IS) σκοτώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε ιρακινή αεροπορική επιδρομή εναντίον δικαστηρίου των τζιχαντιστών στη Μοσούλη. Η «απάντηση» ήρθε αργά το απόγευμα με εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, στη βόρεια Βαγδάτη, ενώ ένα ακόμη κοντά σε αγορά στη συνοικία Ουρ, λίγο πιο βόρεια.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που έχουν εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους και απειλούν να φτάσουν ως την ιρακινή πρωτεύουσα, έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ιράκ δήλωσε ότι 60 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε δικαστήριο που χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος. Παρόμοια δικαστήρια εκδίσουν συχνά θανατικές ποινές με αποκεφαλισμό.

Την ίδια ώρα Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά βάλλουν κατά πληροφορίες ταυτόχρονα εναντίον των τζιχαντιστών στα ανατολικά της Μοσούλης, η οποία κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο κατά την ταχεία προέλαση των τζιχαντιστών στο ιρακινό έδαφος.

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται ανάμεσα στους ισλαμιστές και τις κουρδικές δυνάμεις, τόσο στη Μοσούλη, όπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όσο και σε πόλη 40 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ.

Ο διοικητής των πεσμπεργκά Τζαμπάρ Γιαουάρ έχει προειδοποιήσει ότι 50.000 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας Γιαζίντι έχουν παγιδευτεί στα βουνά και κινδυνεύουν με ασιτία εάν δεν διασωθούν άμεσα.

Κατέφυγαν στα βουνά με ελάχιστη τροφή και νερό μετά την κατάληψη της πόλης Σιντζάρ από τους τζιχαντιστές το Σαββατοκύριακο. Αρκετοί έχουν ήδη πεθάνει, δήλωσε ο Γιαζίντι χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό.

Την Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι έχουν λάβει αξιόπιστες αναφορές πως έχουν σκοτωθεί 40 παιδιά «ως αποτέλεσμα της βίας, του εκτοπισμού και της αφυδάτωσης».

Μπροστά στη ταχεία προέλαση των σουνιτών ισλαμιστών αποκαταστάθηκε η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Κούρδων πεσμπεργκά και της Βαγδάτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024