Συναίνεση στο πολυνομοσχέδιο ζητά ο υπουργός Οικονομικών
Πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προς την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το παράδειγμα χωρών, οι οποίες κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια, λόγω της σύμπνοιας της πλειοψηφίας των κομμάτων και επισήμανε ότι «αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας».
Πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προς την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το παράδειγμα χωρών, οι οποίες κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια, λόγω της σύμπνοιας της πλειοψηφίας των κομμάτων και επισήμανε ότι «αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας».
Σε σύντομη παρέμβασή του μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρδούβελης, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, τόνισε: «Ελπίζω σε συναίνεση και ότι θα βρεθούν ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, που θα ψηφίσετε, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα και για όλα. Αυτό θα στείλει ένα μήνυμα και στους ευρωπαίους εταίρους μας».
Ο υπουργός τόνισε μάλιστα πως ένα μεγάλο λάθος που έκαναν οι Έλληνες και όλα τα κόμματα είναι ότι δεν βρέθηκε η συναίνεση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση, σημειώνοντας πως ο λόγος που οι υπόλοιπες χώρες σε κρίση κατάφεραν να βγουν από τα δικά τους Μνημόνια ήταν ότι υπήρξε μια συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων σε αυτές.
«Η οικονομία σταθεροποιείται. Το ερώτημα, όμως, είναι αν θα μπορέσουμε να την σπρώξουμε μπροστά. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη όλων, να συμβάλουν όλοι στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας» είπε ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν ωφελεί να γυρνάει κανείς στο παρελθόν».
«Ήρθα γιατί έχω δουλειά μπροστά μου και ελπίζω πως ξαφνικά δεν θα βρεθώ προ τετελεσμένων. Αυτή, όμως, είναι συλλογική δουλειά για το δημόσιο όφελος» κατέληξε, καλώντας μάλιστα την αντιπολίτευση να ψηφίσει τις ρυθμίσεις που έχουν προοδευτικό πρόσημο και σημειώνοντας: «Είναι καλό να τονίσουμε τη συμφωνία και όχι να αναδεικνύουμε την διαφωνία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα!
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]

