Στους 400 ο αριθμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα
Στους 400 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι Αρχές, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 1.800.
Στους 400 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι Αρχές, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 1.800.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών και έπληξε την πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, πρόκειται να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στη Λουντιάν, για να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 400 ακόμα διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων.
Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Time 100 2026: Νετανιάχου, Anthropic, Πάπας και MrBeast; Παλιό και νέο αίμα στη λίστα επιρροής
- Αστυνομικός της Βουλής: Καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια – Αθώα κατά πλειοψηφία η σύζυγός του
- Σοκάρουν τα στοιχεία για τον θάνατο της 30χρονης – Κάμερα κατέγραψε τι συνέβη με τον 45χρονο Ιταλό και την άτυχη γυναίκα
- Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ισραήλ «δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη δουλειά» εναντίον της Χεζμπολάχ
- Μεντιλίμπαρ: «Να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και επιθετικοί»
- Τέμπη: Νεκρός ελεγκτής της ΕΑΔ – Κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος στη «Σύμβαση 717» του ΟΣΕ



