Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύροι ισλαμιστές κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα σε πόλη στα σύνορα του Λιβάνου

Σύροι ισλαμιστές κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα σε πόλη στα σύνορα του Λιβάνου

Σύροι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Αρσάλ του Λιβάνου, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία. Νωρίτερα, δυνάμεις του Λιβάνου είχαν συλλάβει έναν από τους ηγέτες των ισλαμιστών. Ο στρατός προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει τη διάχυση της συριακής κρίσης στον Λίβανο.

Σύροι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Αρσάλ του Λιβάνου, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.

Νωρίτερα, δυνάμεις του Λιβάνου είχαν συλλάβει έναν από τους ηγέτες των ισλαμιστών.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα για να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα, μετά τη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης.

Στη διάρκεια της επίθεσης έχασαν τη ζωή τους και δύο κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι προσπαθούσαν να απωθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές.

Το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στην ορεινή περιοχή Κάλαμουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Επτά στρατιώτες και μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές που ξέσπασαν την Παρασκευή και διήρκησαν ως το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο στρατός του Λιβάνου προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει «με αποφασιστικότητα» για να εμποδίσει τη διάχυση της συριακής κρίσης στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις αυτές εναντίον στρατιωτικών φυλακίων στην Άαρσαλ. Νωρίτερα, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αναφέρει ότι τα δύο θύματα ήταν κάτοικοι της Αρσάλ που επιχείρησαν να απωθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές όταν οι τελευταίοι επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και το κατέλαβαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024