Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Διακοπή λειτουργίας για το τουριστικό πρακτορείο Labirint

Ρωσία: Διακοπή λειτουργίας για το τουριστικό πρακτορείο Labirint

Τη διακοπή της λειτουργίας του, λόγω χρεοκοπίας, ανακοίνωσε το Σάββατο το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο Labirint, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και με σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά. Ο βασικός λόγος της χρεοκοπίας είναι οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από τη διακοπή λειτουργίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ideal-Tour, η οποία κατέχει το 99% των μετοχών του Labirint, έναν από τους παλαιότερους «παίκτες» στην ελληνική τουριστική αγορά.

Τη διακοπή της λειτουργίας του, λόγω χρεοκοπίας, ανακοίνωσε το Σάββατο το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο Labirint, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και με σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά.

Ο βασικός λόγος της χρεοκοπίας είναι οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από τη διακοπή λειτουργίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ideal-Tour, η οποία κατέχει το 99% των μετοχών του Labirint, έναν από τους παλαιότερους «παίκτες» στην ελληνική τουριστική αγορά.

Το χρέος, που βαραίνει αυτή τη στιγμή την Ideal-Tour φαίνεται πως ξεπερνά τα 31 εκ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό περί τις 25.000 τουρίστες- πελάτες του Labirint, αριθμός-ρεκόρ στην τουριστική ιστορία της Ρωσίας. Αδιευκρίνιστος αριθμός εξ αυτών βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η ίδια η εταιρεία στην ανακοίνωσή της επικαλείται μια σειρά από λόγους για την αρνητική εξέλιξη, όπως η μείωση της αγοραστικής ικανότητας του ρωσικού πληθυσμού, λόγω της ανόδου της ισοτιμίας του ξένου συναλλάγματος, η αρνητική πολιτική και οικονομική κατάσταση, η αποτροπή των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους ρώσους πολίτες, που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και το στρατό, καθώς και η συνεχιζόμενη σύγκρουση με την αεροπορική εταιρεία «Orenbourg Airlines», θυγατρική της Aeroflot, η οποία σταμάτησε από σήμερα να εξυπηρετεί τις έκτακτες πτήσεις τσάρτερ των εταιρειών Ιdeal-Tour και Labirint, για τις οποίες δεν είχε πληρωθεί.

Μεταξύ των πτήσεων τσάρτερ, που ακυρώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας, ήταν και δύο προς την Ελλάδα, στους δημοφιλείς προορισμούς της οποίας το Labirint στέλνει τουρίστες από την ίδρυσή του, το 1995.

Ιdeal-Tour και Labirint είναι αντιστοίχως η τέταρτη και πέμπτη τουριστική εταιρεία της Ρωσίας, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και διακόπτει τη λειτουργία της το τελευταίο 15ήμερο. Στις 16 Ιουλίου το τουριστικό πρακτορείο Neva κήρυξε στάση πληρωμών έναντι των πελατών του, αρκετές χιλιάδες των οποίων βρέθηκαν στο εξωτερικό, χωρίς να έχει καλυφθεί οικονομικά το ταξίδι τους για τις συνεργαζόμενες με το Neva εταιρείες.

Δέκα ημέρες αργότερα ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της η επίσης παλαιά και ιστορική εταιρεία Roza Vetrov Mir της Μόσχας και στις 30 Ιουλίου η Expo-Tour της Αγίας Πετρούπολης ομολόγησε αντίστοιχα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ανακοίνωση του ΣΕΤΕ

«Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Labirint, ο ΣΕΤΕ προτρέπει τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των ρώσων επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ.

Στην ανακοίνωση προσθέτει ότι σύντομα θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τον τρόπο πληρωμής ή την ασφαλιστική κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους διαμονής τους.

«Ευελπιστώντας στην ταχύτατη τακτοποίηση όσων θεμάτων σχετίζονται με την πτώχευση, όπως και με την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών, προέχει η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024