Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης
Τη δυνατότητα να καταρτιστούν επαγγελματικά θα έχουν από τον Σεπτέμβριο όσοι απόφοιτοι γυμνασίου δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο λύκειο, καθώς ξεκινά η λειτουργία των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ). Η φοίτηση θα παρέχεται δωρεάν και θα προσφέρεται κατάρτιση σε 56 τεχνικές ειδικότητες.
Σύμφωνα με τα Νέα, οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης θα έχουν διάρκεια τριών ετών: δύο έτη κατάρτισης και ένα μαθητείας. Η φοίτηση στις δημόσιες ΣΕΚ θα παρέχεται δωρεάν και θα προσφέρεται κατάρτιση σε 56 τεχνικές ειδικότητες (ελαιοχρωματιστή, τεχνίτη επισκευής αυτοκινήτων, αμπελουργού, ειδικότητες κομμωτικής, αισθητικής, γαλακτοκομίας, κτηνοτροφίας κ.ά).
Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα δομή των Σχολών, όπως πού θα λειτουργήσουν και ποιες ειδικότητες θα περιλαμβάνει κάθε μία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγές: Δύο πεντανόστιμες πίτες
- Ο Τραμπ ανεβάζει φωτογραφία του φορώντας στολή με παράσημα – Για ποιες πράξεις τα κέρδισε
- «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για προσωρινή χρήση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για άλλες δαπάνες
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας – «Κίνδυνος σύγκρουσης τα επόμενα δύο χρόνια»
- Ασανσέρ: Λήγει η παράταση απογραφής στις 30 Ιουνίου – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
- Ο ΠΟΥ κήρυξε το ξέσπασμα του Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα ως «παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

