Νέα έρευνα για την προεκλογική χρηματοδότηση του Νικολά Σαρκοζί
Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση και της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aujourd'hui en France/Le Parisien, την στιγμή που διεξάγεται και άλλη έρευνα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012.
Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση και της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aujourd’hui en France/Le Parisien, την στιγμή που διεξάγεται και άλλη έρευνα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο οποίο δεν αναφέρονται οι πηγές των πληροφοριών, ο εισαγγελέας του Παρισιού, «άνοιξε με κάθε διακριτικότητα, στις αρχές του Ιουλίου» νέα προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί και του κόμματός του, του UMP (Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) σχετικά με υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας πριν από επτά χρόνια και ήδη έχει πραγματοποιηθεί επιτόπια αστυνομική έρευνα στις 8 Ιουλίου.
Όπως και στην δικαστική έρευνα για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του 2012, η οποία ονομάζεται από τον Τύπο «υπόθεση Bygmalion», από την ονομασία της εταιρείας που χρέωσε στο UMP δαπάνες του Νικολά Σαρκοζί, άλλη εταιρεία χρέωσε προσωπικές δαπάνες του προεδρικού υποψήφιου το 2007 στο κόμμα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Κατηγορίες έχουν ήδη απαγγελθεί κατά του Νικολά Σαρκοζί για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών