ΜΗ17: Νέα αναβολή στη μετάβαση ειδικών στο σημείο συντριβής
Να εγκαταλείψουν την προσπάθεια προσέγγισης στο σημείο όπου κατέπεσε το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, αποφάσισαν οι ολλανδοί και αυστραλοί ερευνητές, λόγω των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών.
Να εγκαταλείψουν την προσπάθεια προσέγγισης στο σημείο όπου κατέπεσε το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, αποφάσισαν οι ολλανδοί και αυστραλοί ερευνητές, λόγω των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών.
«Σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις κατά μήκος της διαδρομής που οδηγεί στον τόπο της καταστροφής» αναφέρει η ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική προσπάθεια των εμπειρογνωμόνων να φτάσουν στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος με τους 298 επιβαίνοντες, αλλά λόγω των συγκρούσεων ακύρωσαν τα σχέδιά τους.
Εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης μετέφερε στους δημοσιογράφους την έκκληση που απηύθυνε ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να ζητήσει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβαση των ερευνητών.
Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δεσμεύτηκε στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη του στόχου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Οι μάχες μαίνονται τόσο στο Λουχάνσκ όσο και στην πόλη Χορλίβκα, στο πλαίσιο της επιχείρησης των ουκρανικών στρατευμάτων να ανακαταλάβουν το Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Χορλίβκα, ενώ στο Λουχάνσκ ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών
- ΗΠΑ: «Οι πυροβολισμοί ήταν τόσο δυνατοί»: Ο τρόμος στο δείπνο Τραμπ και τα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
- LIVE: Κηφισιά – Παναιτωλικός
- Rolling Stones: Όταν ο Μικ Τζάγκερ ξεγέλασε το θάνατο δύο φορές – Η ηρωίνη, η γροθιά και η φύλακας-άγγελος Φέι Ντάναγουεϊ
- Σε τεχνητό κώμα 21χρονος Βρετανός στρατιώτης μετά από τροχαίο με γουρούνα στη Ρόδο



