Παράσταση διαμαρτυρίας λιμενικών για το Ταμείο Αρωγής
Συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας το πρωί της Τρίτης πραγματοποιούν λιμενικοί που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους και για το σχέδιο που αφορά το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος.
Συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας το πρωί της Τρίτης πραγματοποιούν λιμενικοί που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους και για το σχέδιο που αφορά το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος.
Σε ψήφισμά τους, μεταξύ άλλων, εκφράζουν την «πλήρη αντίθεση μας στην σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση βίαιη ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος των ασφαλιστικών μας ταμείων ( Μ.Τ.Ν-Τ.Α.Λ.Σ) και ιδιαίτερα στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος το οποίο δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απασχολεί το κράτος αφού ουδέποτε το έχει ενισχύσει, το έχει χρηματοδοτήσει, το έχει επιχορηγήσει, το έχει δανείσει.
»Σε ότι αφορά το θέμα των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε, το Γ.Σ εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση του συνόλου των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης, μετά και την ματαίωση της συνάντησης απο τον Υπουργό Οικονομικών, παίζοντας τις καθυστερήσεις σε ένα θέμα το οποίο έχει κριθεί απο την δικαιοσύνη και οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα».
Η ομοσπονδία των λιμενικών προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει και ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων