
Καταργήθηκε η εισφορά του 4,67% υπέρ του ΕΟΠΥΥ
Για την κατάργηση της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ του 4,67% των απευθείας πωλήσεων της φαρμακοβιομηχανίας στα φαρμακεία, διαμαρτύρεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων και ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των κομμάτων, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Για την κατάργηση της εισφοράς του 4,67% υπέρ ΕΟΠΥΥ των απευθείας πωλήσεων της φαρμακοβιομηχανίας στα φαρμακεία, διαμαρτύρεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων και ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των κομμάτων, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί επί υπουργείας Άδωνι Γεωργιάδη και καταργήθηκε με εντολή του νυν υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη. Το ποσοστό 4,67% αφορά το σύνολο των πωλήσεων που γίνονται απευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τα φαρμακεία.
Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακαποθήκες, με την κατάργηση της εισφοράς το υπουργείο Υγείας «χαρίζει κυριολεκτικά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες. Τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν ΟΥΤΕ στη βιομηχανία, ΟΥΤΕ σε κανέναν Υπουργό, αλλά εμπεριέχονται στην τιμή του φαρμάκου ως ‘χονδρεμπορικό κέρδος’ και τα πληρώνουν τα ταμεία και οι πολίτες. Προφανώς ο Υπουργός θεωρεί ότι τα υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν ανάγκη πόρων και για τούτο φροντίζει να ενισχύει με τα έσοδα των την φαρμακοβιομηχανία.»
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Fuel Pass: Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τους καταναλωτές – Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο
- «NoMuds» – Είκοσι σύγχρονοι κεραμίστες δίνουν σχήμα στο χρόνο που περνάει
- Προσωρινά κρατούμενος ο 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη
- Η Μπάγερν ετοιμάζει πρόταση «μαμούθ» στον Ολίσε – Έτοιμος ο Γάλλος να υπογράψει μέχρι το 2032 στους Βαυαρούς
- Μπλόκο από την Ισπανία: Δεν δίνει άδεια για τον ελλιμενισμό του πλοίου με τους νεκρούς από χανταϊό
- Κρήτη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Καρέ καρέ η στιγμή της αιματηρής επίθεσης των τριών στον 57χρονο σε μπαρ στο Ηράκλειο
