Ακυρώθηκε το ραντεβού Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους των ενστόλων
Ακυρώθηκε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας που είχε προσδιοριστεί για την προσεχή Δευτέρα. Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση με τους ενστόλους να γίνει όταν η κυβέρνηση καταλήξει σε μια «συνολική λύση».
Ακυρώθηκε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας που είχε προσδιοριστεί για την προσεχή Δευτέρα.
Μετά τη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξέτασαν το θέμα των ειδικών μισθολογίων αποφασίσθηκε η συνάντηση με τους ενστόλους να γίνει όταν η κυβέρνηση καταλήξει σε μια «συνολική λύση».
Οι ένστολοι ζητούν την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και την αποπληρωμή των αναδρομικών τους σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου.
Οι εκπρόσωποι των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας δεν αποδέχεται το επιχείρημα που εκφράζεται από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ότι η απόφαση του μισθοδικείου για τους δικαστές έχει διαφορετικό συνταγματικό βάρος από την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους και υποστηρίζουν πως πρόκειται για την ίδια υπόθεση και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρξει αντιστοίχιση μεταχείριση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα

