Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια «κυκλαδίτικη βόλτα» στο κέντρο της Αθήνας; Κι όμως γίνεται... αν ο δρόμος σου σε βγάλει στα Αναφιώτικα!

Μια «κυκλαδίτικη βόλτα» στο κέντρο της Αθήνας; Κι όμως γίνεται… αν ο δρόμος σου σε βγάλει στα Αναφιώτικα!

Όσοι αποζητούν μέσα στη φασαρία της πρωτεύουσας τη γαλήνη μιας κυκλαδίτικης Χώρας, όσοι επιθυμούν να περάσουν καλά το καλοκαίρι τους και να απολαύσουν τη βόλτα τους σε έναν «κυκλαδίτικο οικισμό» στο κέντρο της Αθήνας, δεν έχουν παρά να πιστέψουν ότι όλα είναι πιθανά, ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν, αρκεί να σκεφτούν «Γίνεται» (#skepsouginetai).

Όσοι αποζητούν μέσα στη φασαρία της πρωτεύουσας τη γαλήνη μιας
κυκλαδίτικης Χώρας, όσοι επιθυμούν να περάσουν καλά το καλοκαίρι τους
και να απολαύσουν τη βόλτα τους σε έναν «κυκλαδίτικο οικισμό» στο κέντρο
της Αθήνας, δεν έχουν παρά να πιστέψουν ότι όλα είναι πιθανά, ότι τα
πάντα μπορεί να συμβούν, αρκεί να σκεφτούν «Γίνεται» (#skepsouginetai).

Γιατί «Γίνεται» να βρεις την ομορφιά και την αρμονία των Κυκλάδων μέσα στην καρδιά της πόλης. Αρκεί να κάνεις μια βόλτα μέχρι την Πλάκα και να επισκεφθείς τα Αναφιώτικα!

Στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα μάστορες που προέρχονταν κυρίως από την Ανάφη αλλά και από άλλα Κυκλαδονήσια άρχισαν να ανεγείρουν στη βόρεια πλαγιά του Βράχου της Ακρόπολης το γραφικό οικισμό που είναι γνωστός έως σήμερα με την ονομασία Αναφιώτικα.

Οικοδόμοι, μαρμαράδες, λιθοξόοι, ξυλουργοί και άλλοι μάστορες από τις Κυκλάδες, που είχαν μεταναστεύσει στην Αθήνα και συμμετείχαν στο έργο της οικοδόμησης των κτισμάτων της πρωτεύουσας του νεότερου ελληνικού κράτους, άρχισαν να δίνουν υπόσταση στη συνοικία των Αναφιώτικων και να χαρίζουν ένα απρόσμενο νησιώτικο χρώμα στο άκρο της νεοκλασικής Πλάκας. Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να αναστηλώσουν τα δύο εκκλησάκια της περιοχής, τον Άγιο Γεώργιο του Βράχου και τον Άγιο Συμεών.

Αυτή η όμορφη συνοικία στους πρόποδες της Ακρόπολης, τα Αναφιώτικα, μπορεί να γίνει το καλοκαίρι του 2014 ο τόπος που θα μας δώσει τη δυνατότητα για μια «κυκλαδίτικη βόλτα» στο κέντρο της Αθήνας. Τα παραδοσιακά σπιτάκια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις λουλουδιασμένες αυλές, τα ασπρισμένα δρομάκια, τα λαξευμένα στους βράχους σκαλάκια, οι αναρίθμητες γλάστρες, οι μυρωδιές, τα χρώματα και τα αρώματα, τα ήσυχα σοκάκια, όλα παραπέμπουν στη Χώρα της Ανάφης, όλα φέρνουν στο νου άλλες εξίσου όμορφες κυκλαδίτικες Χώρες.

Είναι βέβαιο ότι τα Αναφιώτικα, κάτω από την Ακρόπολη και δίπλα στην Πλάκα, θα προσφέρουν το φετινό καλοκαίρι μια ξεχωριστή εμπειρία σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν το σήμερα με θετική σκέψη, σε όλους όσοι διαπνέονται από αισιοδοξία και πίστη στη θετική πλευρά των πραγμάτων, σε όλους όσοι συμμερίζονται το κεντρικό μήνυμα της μεγάλης φετινής καμπάνιας της Heineken: «Σκέψου, Γίνεται» (#skepsouginetai)

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024