Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι απολογίες Δίωτη, Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι απολογίες Δίωτη, Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα απολογηθούν τελικά οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Και οι δύο έλαβαν προθεσμίες την Τετάρτη από τους ανακριτές για θέματα διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα απολογηθούν τελικά οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Και οι δύο έλαβαν προθεσμίες την Τετάρτη από τους ανακριτές για θέματα διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.

Ο τελευταίος ενεπλάκη στην υπόθεση, καθώς είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο – στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε.

Ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει μία λίστα 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.

Στις έγγραφες εξηγήσεις που είχε δώσει ο κ. Διώτης, το καλοκαίρι του 2013, είχε παραδεχθεί ότι αντέγραψε το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ αλλά είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος αλλοίωσε το usb. Ο ίδιος όπως ισχυρίζεται δεν έκανε ποτέ την ενέργεια αυτή γιατί δεν είχε κανένα κίνητρο ούτε και ανέμενε οποιαδήποτε όφελος.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπελέρης – είχε καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, δηλαδή ο Γ. Παπακωνσταντινου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024