Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat Panda Cross: Το φθινόπωρο στην Ελλάδα από 17.830 ευρώ

Fiat Panda Cross: Το φθινόπωρο στην Ελλάδα από 17.830 ευρώ

Η πιο περιπετειώδης εκδοχή του ιταλικού best-seller μετρά αντίστροφα για την έναρξη της εμπορικής της πορείας η οποία θα προσθέσει στο portfolio του Panda μια έκδοση που συνδυάζει το γνώριμο αστικό αποτύπωμα του μοντέλου με σαφή περιπετειώδη χαρακτηριστικά, εντός και εκτός.


Αντίστροφη μέτρηση για τη διάθεση της αρρενωπότερης έκδοσης του Fiat Panda με τα διακριτικά Cross, η οποία από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη, προς παραγγελία, και στην ελληνική αγορά, προσφέροντας τις γνωστές αρετές του ιταλικού μοντέλου συνδυαστικά με off-road χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα διαπιστευτήρια του το Fiat Panda Cross ξεχωρίζει, αρχικά, για την προφανή off-road αισθητική του σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του μοντέλου, διαθέτοντας στοιχεία όπως οι προφυλακτήρες με την χαρακτηριστική σχεδίαση, οι δύο γάντζοι ρυμούλκησης, τα ανασχεδιασμένα φώτα ομίχλης, οι ράγες οροφής και τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Την εικόνα συμπληρώνουν η αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία ανέρχεται σε 15,8 εκ. και οι διογκωμένοι θόλοι με τροχούς 15 ιντσών, νέας σχεδίασης ζάντες και ελαστικά διαστάσεων 185/65R15 M+S.

Την off-road εμφάνισή του Panda Cross καλείται να υποστηρίξει το γνωστό από τις υπάρχουσες 4×4 εκδόσεις του Panda, σύστημα τετρακίνησης και η λειτουργία ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού το οποίο κατανέμει τη ροπή στο μπροστινό και στον πίσω άξονα, αναλόγως με τα επίπεδα πρόσφυσης.

Πιστό στα off-road χαρακτηριστικά της έκδοσης το παραπάνω σύστημα προσφέρει τρεις δυνατότητες παραμετροποίησης μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων Auto, Off-Road και Hill Descent Control.

Το σύνολο συμπληρώνει η ανάρτηση που αποτελείται από γόνατα MacPherson στους μπροστινούς τροχούς και ημιάκαμπτο άξονα πίσω.

Με τη συνδρομή όλων των παραπάνω συστημάτων που καλούνται να υποστηρίξουν την περιπετειώδη εικόνα του, τo Panda Cross υπόσχεται βελτιωμένες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές τετρακίνητες εκδόσεις του Panda.

Έτσι, σύμφωνα με την Fiat το Panda Cross μπορεί να κινηθεί με σε επιφάνειες με κλίση που ξεπερνούν το 70% αλλά και να κινηθεί πλάγια σε κλίσεις που φτάνουν έως και το 55%.

Σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα, στην εγχώρια αγορά το Panda Cross θα είναι διαθέσιμο με τον diesel MultiJet ΙΙ των 1,3 λίτρων, απόδοσης 80 ίππων και σε συνδυασμό με σύστημα stop/start και με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, με κοντύτερη πρώτη σχέση, για να ανταποκρίνεται καλύτερα στον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Τις προδιαγραφές του Panda Cross συμπληρώνει το προαιρετικό σύστημα «City Brake Control» το οποίο σε περίπτωση επικείμενου ατυχήματος σε ταχύτητες από 5-30 χλμ./ώρα και αν οδηγός δεν αντιδράσει εγκαίρως, ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις στο εσωτερικό έχουν εμπλουτιστεί με νέα χρώματα αλλά και δερμάτινες λεπτομέρειες, ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκει η δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων.

auto.in.gr

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024