
Παραστρατιωτικές ομάδες βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης
Ομάδες παραστρατιωτικών έπληξαν με όλμους το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, προκαλώντας σύμφωνα με τη λιβυκή κυβέρνηση σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και καταστρέφοντας σχεδόν όλα τα αεροπλάνα που στάθμευαν. Η Τρίπολη ανέφερε ότι εξετάζει να ζητήσει συνδρομή από το εξωτερικό. Το τελευταίο διήμερο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 15 άτομα σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα και στη Βεγγάζη με φόντο το σκηνικού εμφυλίου και της αδυναμίας της κυβέρνησης.
Ομάδες παραστρατιωτικών έπληξαν με όλμους το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, προκαλώντας σύμφωνα με τη λιβυκή κυβέρνηση σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και καταστρέφοντας σχεδόν όλα τα αεροπλάνα που στάθμευαν. Η Τρίπολη ανέφερε ότι εξετάζει να ζητήσει συνδρομή από το εξωτερικό.
Το τελευταίο διήμερο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 15 άτομα σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα και στη Βεγγάζη με φόντο το σκηνικού εμφυλίου και της αδυναμίας της κυβέρνησης.
Ο βομβαρδισμός με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης είχε ως αποτέλεσμα «να καταστραφεί το 90% των αεροσκαφών που βρίσκονταν προσγειωμένα στον χώρο», δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αχμέντ Λαμάιν.
«Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την άφιξη διεθνών δυνάμεων για την ενίσχυση της ασφάλειας», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των αεροσκαφών που καταστράφηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τσουκαλάς: Ο Δένδιας, άδειασε μεγαλοπρεπώς τον πρωθυπουργό για τα «ήρεμα νερά» – Η χώρα δεν έχει εθνική στρατηγική
- Ηλεία: Μαθητής σχολείου ειδικής αγωγής εμφάνισε μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
- ESPN: «Εξετάζουν προτάσεις για τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς»
- Euroleague: Μέτρα για το Final Four στο ΟΑΚΑ – Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκια κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας
- «Οθέλλος»: Ματαιώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία με τους Μπέζο, Δαδακαρίδη, Σαράντη, Γουλιώτη

