
Παραστρατιωτικές ομάδες βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης
Ομάδες παραστρατιωτικών έπληξαν με όλμους το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, προκαλώντας σύμφωνα με τη λιβυκή κυβέρνηση σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και καταστρέφοντας σχεδόν όλα τα αεροπλάνα που στάθμευαν. Η Τρίπολη ανέφερε ότι εξετάζει να ζητήσει συνδρομή από το εξωτερικό. Το τελευταίο διήμερο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 15 άτομα σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα και στη Βεγγάζη με φόντο το σκηνικού εμφυλίου και της αδυναμίας της κυβέρνησης.
Ομάδες παραστρατιωτικών έπληξαν με όλμους το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, προκαλώντας σύμφωνα με τη λιβυκή κυβέρνηση σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και καταστρέφοντας σχεδόν όλα τα αεροπλάνα που στάθμευαν. Η Τρίπολη ανέφερε ότι εξετάζει να ζητήσει συνδρομή από το εξωτερικό.
Το τελευταίο διήμερο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 15 άτομα σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα και στη Βεγγάζη με φόντο το σκηνικού εμφυλίου και της αδυναμίας της κυβέρνησης.
Ο βομβαρδισμός με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης είχε ως αποτέλεσμα «να καταστραφεί το 90% των αεροσκαφών που βρίσκονταν προσγειωμένα στον χώρο», δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αχμέντ Λαμάιν.
«Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την άφιξη διεθνών δυνάμεων για την ενίσχυση της ασφάλειας», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των αεροσκαφών που καταστράφηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Από τον Πανιώνιο στην Ινδία ο Παύλος Δερμιτζάκης
- Αναταράξεις στο εμπόριο από τον δασμό 3 ευρώ – Τι θα κάνουν Shein και Temu
- Μαρκόπουλος: Πυρά στην «πολιτική χούλιγκαν» Κωνσταντοπούλου και στον Σαμαρά
- ΠΑΣΟΚ για παρακολούθηση Κούλογλου από το λογισμικό Pegasus – «Απαιτείται πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης»
- Ο Μόντριτς μίλησε με τον Αμορίμ και μένει στη Μίλαν
- Ιλιάδα ή Οδύσσεια; Το ερώτημα που διχάζει τους λάτρεις του Ομήρου εδώ και 2.500 χρόνια



