Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξημένες κατά 6,6% οι πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη για το α΄εξάμηνο

Αυξημένες κατά 6,6% οι πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη για το α΄εξάμηνο

Με οδηγό νέα και ανανεωμένα μοντέλα και τους κινητήρες τεχνολογίας EcoBoost η "μπλε οβάλ" κλείνει το β’εξάμηνο με αυξημένες πωλήσεις και αισιόδοξες προοπτικές για το υπόλοιπο μισό της χρονιάς.

Ενισχυμένες ήταν οι πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2014 οπότε και κατέγραψαν αύξηση 6,6%, με φόντο την αυξητική τάση στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και το λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Αναλυτικότερα, στις 20 «παραδοσιακές» αγορές της Ford στην Ευρώπη, οι πωλήσεις της «μπλε οβάλ» φίρμας ανήλθαν, το α΄ εξάμηνο σε 605.400, αυξημένες, σε απόλυτα μεγέθη, κατά 37.700 μονάδες ή κατά 6,6% και ενώ, το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθε στο 6,3% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Παράλληλα, το μερίδιο αγοράς της Ford στην Ευρώπη ανήλθε σε 7,9%.

Σε ό,τι αφορά τον μήνα Ιούνιο, οι πωλήσεις Ford ανήλθαν σε 109.000 μονάδες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2013. Σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς της μπλε οβάλ φίρμας για τον μήνα Ιούνιο υποχώρησε οριακά κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,0%.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη πωλήσεων ο επικεφαλής της Ford για την Ευρώπη, Stephen Odell αναφέρει ότι: «Το περιβάλλον τιμολόγησης στην Ευρώπη παραμένει άκρως ανταγωνιστικό, αλλά οι πωλήσεις μας αυξάνονται χάρη στην ισχυρή νέα γκάμα των μοντέλων μας, και εξακολουθούμε να υπερβαίνουμε το μέσο όρο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε κανάλια πωλήσεων υψηλότερης αξίας – λιανικές, εταιρικές (fleet) και πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων».

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Ford σε σχέση με την άνοδο των πωλήσεων: «μέχρι τώρα έχουμε λανσάρει 15 νέα ή σημαντικά ανανεωμένα οχήματα από τότε που ανακοινώσαμε το πλάνο One Ford για την Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2012. Περιμένουμε ακόμα αρκετά νέα οχήματα το δεύτερο εξάμηνο, μεταξύ των οποίων το νέο Focus και το νέο Mondeo».

Εκτός από την αύξηση πωλήσεων σε αυτοκίνητα Ford, αξίζει να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερη απήχηση εμφάνισαν το α’ εξάμηνο οι εκδόσεις μοντέλων με τον κινητήρα EcoBoost του 1,0 λίτρου οι οποίες κατέγραψαν αύξηση κατά 15,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα άτυπο βραβείο στο μηχανικό σύνολο που, προσφάτως, ανακηρύχθηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη φορά.

Ενδεικτικό της δημοτικότητας του συγκεκριμένου κινητήρα είναι ότι το 30% και το 33% των Fiesta και Focus, αντίστοιχα, που πωλήθηκαν το α΄εξάμηνο εξοπλίζονταν με το συγκεκριμένο κινητήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο EcoBoost του 1,0 λίτρου παρουσιάστηκε το 2012 με το Ford Focus, ενώ πλέον είναι διαθέσιμος για εννέα μοντέλα στην Ευρώπη (Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX και Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect και Transit Courier). Πάνω από το 30% των Fiesta και το 33% των Focus που πωλήθηκαν το πρώτο 6μηνο της χρονιάς εφοδιάζονταν με τον χιλιάρη.

Σε ό,τι αφορά το συνολικό μίγμα των πωλήσεων, όπως σημειώνεται από την «μπλε οβάλ» φίρμα, οι λιανικές και οι εταιρικές πωλήσεις αποτελούν το 72% των συνολικών πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο, ποσοστό βελτιωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με πέρσι και κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το μέσο όρο της βιομηχανίας.

Για τον Ιούνιο, οι λιανικές και εταιρικές πωλήσεις Ford αντιστοιχούν στο 73% των συνολικών πωλήσεων, ποσοστό βελτιωμένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, και αυξημένο κατά πέντε μονάδες από το μέσο όρο της βιομηχανίας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 52% των πωλήσεων της Ford τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς ήταν νέα ή σημαντικά ανανεωμένα μοντέλα.

Αυξημένες, ωστόσο, ήταν και οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford κατά το πρώτο εξάμηνο φτάνοντας τις 104.000 μονάδες, μέγεθος ενισχυμένο κατά 10,5% και το οποίο σηματοδοτεί την καλύτερη αντίστοιχη επίδοση της Ford από το 2011.

Το μερίδιο αγοράς επαγγελματικών οχημάτων Ford για το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 0,3% φτάνοντας στο 10,5%, το καλύτερο αποτέλεσμα από το 1998.

Παράλληλα, τον Ιούνιο, οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων της Ford κατέγραψαν την καλύτερη τους επίδοση από το 2008, καταγράφοντας παράλληλα τον καλύτερο μερίδιο αγοράς από το 1996.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο, η Ford λανσάρισε τρία νέα μοντέλα στην Ευρώπη -Ford Transit 2t, Tourneo Courier και Transit Courier- ενώ το δεύτερο εξάμηνο, αναμένονται μεταξύ άλλων η ανανεωμένη γκάμα του Focus η οποία περιλαμβάνει το πρόσφατο ST το οποίο λανσάρεται για πρώτη φορά και με πετρελαιοκινητήρα, ενώ εκκρεμμεί το Mondeo με το Mondeo Hybrid καθώς και το C-MAX Energi PHEV.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024