Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον 2.251 εργαζομένων στην Alitalia
Το μέλλον 2.251 εργαζομένων της Alitalia κρίνεται σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας. Η αεροπορική εταιρία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει επισημοποιήσει την πρόθεσή της να αγοράσει το 49% του πακέτου μετοχών της Alitalia, ζητώντας όμως να μειωθεί το προσωπικό της. Τα ιταλικά συνδικάτα εναντιώνονται στο ενδεχόμενο απολύσεων και η κυβέρνηση Ρέντσι παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο σε αναζήτηση λύσης.
Το μέλλον 2.251 εργαζομένων της Alitalia κρίνεται σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας.
Ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, δήλωσε ότι ευελπιστεί να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι την Δευτέρα.
Η αεροπορική εταιρία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει επισημοποιήσει την πρόθεσή της να αγοράσει το 49% του πακέτου μετοχών της Alitalia, ζητώντας όμως να μειωθεί το προσωπικό της.
Τα ιταλικά συνδικάτα εναντιώνονται στο ενδεχόμενο απολύσεων και η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο σε αναζήτηση λύσης.
Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, υπάρχει ενδεχόμενο να «σωθούν» 1.000 θέσεις εργασίας με πρόσληψη ή μετάταξη των εργαζομένων σε άλλες εταιρίες.
Μια πρώτη πρόταση αφορούσε την πιθανή ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των αεροδρομίων της Ρώμης, αλλά φαίνεται να έχει απορριφθεί.
Πηγές ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης μέρους των υπεράριθμων εργαζομένων της Alitalia από τα ιταλικά ταχυδρομεία.
Τα χρέη της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας ανέρχονται, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442