Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ως ανάχωμα στον ευρωπαϊκό τζιχαντισμό

Γαλλία: Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ως ανάχωμα στον ευρωπαϊκό τζιχαντισμό

Υπό την απειλή του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού η γαλλική κυβέρνηση εισηγείται μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων προκειμένου να εμποδίσει κατοίκους της χώρας να φύγουν και ενταχθούν στη γραμμή της μάχης με τους ισλαμιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Υπό την απειλή του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού η γαλλική κυβέρνηση εισηγείται μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων προκειμένου να εμποδίσει κατοίκους της χώρας να φύγουν και ενταχθούν στη γραμμή της μάχης με τους ισλαμιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Βάσει του νομοσχεδίου που εισάγει η γαλλική κυβέρνηση, οι Αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν ταξιδιωτική απαγόρευση εξάμηνης διάρκειας για όσους θεωρούνται ύποπτοι ότι έχουν διασυνδέσεις με ριζοσπαστικές οργανώσεις και σχεδιάζουν να μεταβούν σε πολεμικά μέτωπα.

Νεαροί μουσουλμάνοι που σχεδιάζουν να ενταχθούν σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) ταξιδεύουν με πτήσεις χαμηλού κόστους στην Τουρκία, όπου συναντώνται με συνδέσμους με τους οποίους περνούν τα σύνορα στη Συρία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών θα έχει τη δικαιοδοσία να ανανεώνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πρόσωπα των οποίων έχει προσδιοριστεί η ταυτότητα από τις υπηρεσίες πληροφοριών, όπως αναφέρει σχετικά το BBC.

Θα δεσμεύονται τα διαβατήρια των συγκεκριμένων ατόμων και θεωρητικά δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν -αν και στην πράξη, λόγω της ζώνης Σένγκεν, θα μπορούν ακόμη να κινούνται εντός της ΕΕ, έως τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, όπως μεταδίδει από το Παρίσι ο ανταποκριτής του BBC Χιου Σόφιλντ.

Παράλληλα θα εισαχθεί το αδίκημα της σύστασης «ατομικής τρομοκρατικής οργάνωσης» με στόχο την απόκρουση της απειλής των «μοναχικών λύκων», οι οποίοι δρουν εκτός οργανωμένων δομών και σχεδιάζουν μεμονωμένες τρομοκρατικές ενέργειες επί του γαλλικού εδάφους.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Γαλλία έχουν δηλώσει ότι δύο με τρεις νεαροί μουσουλμάνοι φεύγουν σε καθημερινή βάση από τη χώρα για να πολεμήσουν με ισλαμιστικές οργανώσεις στο εξωτερικό.

Οι φόβοι πλέον είναι έντονοι ότι άτομα που ριζοσπαστικοποιούνται και πολεμούν στο μέτωπο της Συρίας μπορεί επιστρέφοντας να αποτελέσουν απειλή για τις ίδιες τις χώρες από τις από τις προήλθαν.

Ανησυχία που χτύπησε «κόκκινο» με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών με δράστη Γάλλο υπήκοο που είχε επιστρέψει από τη Συρία.

Άλλος ένας γεννημένος στη Γαλλία τζιχαντιστής, ο Μοχάμεντ Μέραχ, σκότωσε επτά ανθρώπους στην Τουλούζη το 2002 πριν σκοτωθεί από σφαίρες της αστυνομίας. Τα θύματά του ήταν τρεις αλεξιπτωτιστές, καθώς και τρία παιδιά και ένας δάσκαλος σε εβραϊκό σχολείο.

Μπροστά στα νέα δεδομένα, οι υπουργοί Εσωτερικών εννέα ευρωπαϊκών κρατών-μελών υιοθέτησαν αυτή την εβδομάδα σχέδιο δράσης με άξονα να ταυτοποιούνται τα άτομα που ταξιδεύουν στη Συρία και να εμποδίζονται να εμπλακούν σε τρομοκρατική δράση κατά την επιστροφή τους.

Οι συνυπογράφουσες χώρες είναι Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία και Ελβετία. Λεπτομέρειες του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης που συμφωνήθηκε στη σύνοδο των ΥΠΕΣ στο Μιλάνο παραμένουν απόρρητες, ενώ θα ακολουθήσει νέα συζήτηση τον Οκτώβριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024